Başkan bile başına koştu ancak...

Antalya'dan Batman'a dedesini ziyarete gelen 9 yaşındaki çocuk, sondaj kuyusuna düştü. Küçük çocuğun 55 metrelik kuyudan çıkarılması mümkün olmadı. Tam 7 saat bekleyen aile acı haberle yıkıldı.

Başkan bile başına koştu ancak...
Başkan bile başına koştu ancak...
GİRİŞ 21.01.2014 16:41 GÜNCELLEME 21.01.2014 17:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
Yaklaşık 55 metre derinliğindeki kuyuya düşen çocuğun cesedi, 7 saatlik çalışmanın ardından iş makinası yardımıyla çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre olay, Hasankeyf ilçesine bağlı Kavak mezrasında meydana geldi.

Süphan Yaman isimli 9 yaşındaki çocuk ailesiyle beraber Antalya'dan Hasankeyf ilçesine bağlı Kavak köyünde ikamet eden dedesi İsmet Tunç'u ziyarete geldi. Bahçede sulama için açılan sondaj kuyusunun etrafında oyuncaklarıyla oyun oynayan Süphan Yaman, dengesini kaybederek kuyuya düştü.

BAŞKAN DA ÇALIŞMALARA KATILDI

Yaman'ın çığlıkları duyması üzerine kuyuya gelen ailesi, kuyunun dar ve yaklaşık 55 metre derinliğinde olması nedeniyle kurtarma ekiplerine haber verdi. Batman AFAT ve sivil savunma ekipleri olay yerine gelerek kuyuya düşen çocuğu kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Hasankeyf ilçe Kaymakamı Ceyhun Ayca ve Belediye Başkanı A. Vahap Kusen'in de katıldığı kurtarma çalışmaları sonuç vermeyince İl Özel İdaresi'nden iş makinesi istendi.

AİLE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yaklaşık 7 saat süren çalışma sonrasında iş makinesi kuyunun etrafını yaklaşık 10 metre genişleterek 55 metreye indi. Hayatını kaybeden 9 yaşındaki Süphan Yaman düştüğü kuyudan çıkarılarak Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İş makinesinin çalışmasını izleyen Yaman ailesi, cesedin çıkarılmasıyla sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(İHA)

YORUMLAR 3
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Adalet.. Gerçek adalet, o kuyuyu öyle açıp bırakanı yakalayıp tepesi aşağı o kuyuya atıp üzerine de beton dökeceksin. Bak bakalım bir daha öyle açık bırakılıyor mu.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 10 yıl önce Şikayet Et
    Belediye ne iş yapar?. 20 gün önce İstanbul'da 8 yaşındaki bir çocuk inşaatın temeline birikmiş suya düşerek çırpına çırpına boğuldu.Yüreğimiz parçalandı o minik yavrunun ölümüne.Şimdi de 9 yaşındaki bu çocuk 55 metrelik sondaj kuyusuna düşerek hayatını kaybediyor.Bu haberleri gördüğümde o kadar üzülüyorum ki hayalimde canlandırdığım olayların etkisinden birkaç gün kurtulamıyorum.Hiçbir güvenlik önlemi almayarak çocukların hayatlarını söndürenlerden o çocuklar öbür tarafta haklarını elbet isteyecekler.Çocuklara tuzak kuran bu düşüncesizlere en ağır cezalar verilmeli ki inşaat yapan önce güvenlik önlemlerini almalı.Devletin de artık bu işlere bir el atması gerekiyor.O çocuğun kuyuya düşüp ölmesinde belediye de suçlu bana göre.Neticede ateş düştüğü yeri yakıyor.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Hele bu şekilde...
    Cevapla
  • kadir aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Allah Aşkına!!!!. Ya bu 55 metre kuyuyu açan adam, adamlar, firma, neyse artık, bu kuyunun çevresinde güvenlik önlemi almak gibi bir şeyi nasıl akıl edemiyorlar. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir şey. Buna da takdir-i İlahi deyip gecelim mi? Pes doğrusu ya. Allah acılı aileye sabırlar versin. Evlerden ırak olsun böyle bir olay.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber