Elazığ'da 14 yılın en sıcak yazı

Pazar günü sıcaklığın 41-42 dereceye ulaşacağı Elazığ'da, meteoroloji tarafından vatandaşlar uyarıldı.

Elazığ'da 14 yılın en sıcak yazı
Elazığ'da 14 yılın en sıcak yazı
GİRİŞ 09.07.2014 19:20 GÜNCELLEME 09.07.2014 19:20

Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürü Muhammet Ali Altun, yaz mevsimi boyunca sıcakların belirli aralıklarda artıp azalmaya devam edeceğini ancak 14 yılın en sıcak günlerinin hafta sonu yaşanacağını söyledi.

Elazığ’da en son 2000 yılının Temmuz ayında 41-42 derece sıcaklığın kaydedildiğini aktaran Altun, "Bölgemiz Basra alçak basıncının etkisinde sıcak günlere giriyor. Bölgemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının önümüzdeki 4 gün içerisinde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerden Adıyaman’da en yüksek sıcaklık cumartesi günü 43, Bingöl’de en yüksek sıcaklık 38, Elazığ’da ve Malatya'da ise en yüksek sıcaklığın pazar günü 41-42 derece olarak kaydedilmesini bekliyoruz. Tunceli’de ise en yüksek sıcaklık cumartesi günü 39 derece olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 4-7 derece artmasının yol açabileceği olumsuzluklara karşı, ısı veya güneş çarpması ve diğer sağlık problemleri konusunda vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir. Özellikle saat 10.00-16.00 arasında güneş altında kalınmaması ve koruyucu tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir" dedi. 

Bu ay içerisinde bir yağış beklemediklerini de belirten Altun, "Hafta sonunda Elazığ’da 41 dereceyi görmeyi tahmin ediyoruz. Yer yer bu sıcaklıklar 42 dereceye kadar ulaşabilir. Ancak sıcaklıkların maksimum derecelerde devam etmesini beklemiyoruz. Mevsim normallerinin seviyesine inip tekrar mevsim normallerinin üzerine çıktığı zamanlar olacaktır. Malum yaz aylarındayız. Temmuz ve Ağustos ayları maksimum sıcaklıkları gördüğümüz aydır" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber