Hırsızları araç takip sistemi yakalattı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde önceki gece 20 işyeri, 3 okul ve 1 tuvalette soygun gerçekleştiren kar maskeli hırsızlar, olaydan yaklaşık 12 saat sonra Sivas kent merkezinde yakalandı.

Hırsızları araç takip sistemi yakalattı
Hırsızları araç takip sistemi yakalattı
GİRİŞ 05.01.2013 14:38 GÜNCELLEME 05.01.2013 14:45

Suşehri ilçe merkezinde 20 işyeri, 3 okul ve 1 tuvaletten hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması için polisler yoğun bir çalışma başlattı. Güvenlik kameraları görüntülerinden yola çıkan ekipler hırsızların kullandığı aracı bulmak için uğraştı.

Yaklaşık 10 bin araç arasında şüphelenilen 80 gri renkli otomobil belirlendi ve taramalar sonunda olayı gerçekleştiren kişilerin 58 TK 125 plakalı aracı kullandıkları tespit edildi. Bunun üzerine Sivas kent merkezinde bulunan plaka tanıma sisteminden yardım alındı.

Söz konusu otomobilin il merkezinden Suşehri İlçesi'ne gittiği ortaya çıktı. Plakadan yapılan araştırmada ise otomobilin araç kiralama firmasından alındığı belirlendi. Otomobilde bulunan araç takip sisteminin kontrol edilmesiyle bu kişilerin Suşehri İlçesi'ne giriş çıkış saatleri belirlendi. Olaydan yaklaşık 12 saat sonra yapılan operasyonda hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen 3 kişiden Ü.D. ve B.K. dün saat 17.30'da yakalandı. B.K. adlı şüphelinin ise arandığı açıklandı. Yakalanan şüpheliler sorguda suçlarını itiraf etti.

SABAH 03.00'DA AÇIKLAMA

İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı sabah saat 03.00'te olayla ilgili açıklama yaptı. Ekiplerin hiç uyumadan konuyu araştırdığını belirten İratçı, "Olay sonrası toplantı yaptık ve bunu 10 saat içerisinde çözmemiz lazım diye kararlaştırdık ve bu konuda İl Emniyet Müdürümüze de söz verdik 12 saat geçmeden de ilçemizde hırsızlık olayına karışan 58 TK 125 plakalı aracı yaklaşık 10 bin araç arasında tespit ettik.

Tespit edilen aracın kiralanmış olmasından yola çıkarak araç takip sisteminden saat kaçta nerelere gittiğini araştırdık. Araç takip sistemi kayıtlarında 20.41'de otomobilin Sivas'tan yola çıktığı 1 saatte ilçemize gelerek keşif çalışmalarını yaptıktan sonra gece 24.00-04.00 saatleri arası eylemini gerçekleştirdikten sonra 06.37 de tekrar Sivas'a girdiğini tespit ettik. Daha sonra bu kişileri yakaladık" dedi. 

DOSYALARI KABARIK

Suşehri ilçesi'nde 20 işyeri, 3 okul ve 1 tuvaletten hırsızlık olayı gerçekleştiren şüphelilerin daha önce de çeşitli zamanlarda Şarkışla ilçesi, Sivas ve Tokat il merkezlerinde de bir çok hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin Sivas Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...