Hastanelerde kağıt dönemi sona eriyor

Hastanelerde dijital dönüşüm yaşanıyor. İşlemlerde kağıtların tarihe karıştığı hastanelerde yakında her işlem dijitalden takip edilecek.

Hastanelerde kağıt dönemi sona eriyor
Hastanelerde kağıt dönemi sona eriyor
GİRİŞ 21.03.2015 13:39 GÜNCELLEME 21.03.2015 14:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bilgi teknolojileri aracılığıyla sağlığın geliştirilmesine odaklanan küresel ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Birliği'nin (HIMSS) Türkiye eğitim konferansı ve fuarı, Antalya'da başladı.

2 gün devam edecek konferansta sağlık sektöründe kamu-özel ortaklığı projeleri, sağlık hizmetlerinde bilgi teknolojileri ve mobilite, karşılıklı işletilebilirlik standartları, hastanın katılımı, kişiselleştirilmiş tıp ve genetik bilimi konuları tartışılacak.

ÇOK BÜYÜK İLERLEME

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, son 10 yılda sağlık teknolojileri açısından çok ilerleme kaydedildiğini belirtti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Amaçlarının hastanelerden kağıdın kaldırılması olduğunu belirten Birinci, bunun için dünyada en büyük organizasyon olarak gösterdiği HIMSS'le bir iyi niyet protokolu imzalanmış olduğunu belirtti. Birinci, 2014 yılında HIMSS'in 200 hastane değerlendirmeye aldığını belirterek, "140'ın üzerinde hastanenin skorları hesaplandı ve 5 hastanenin HIMSS'teki seviyelendirmeye göre 6 seviyesinde olduğu anlaşıldı. 2014 Aralık'tan sonra 257 hastane değerlendirmeye alındı. 180'in üzerinde hastanenin skorları hesaplandı. Bu yıl da 6 hastanemizin seviyesinin 6 olduğu belgelendi. Bu dijital dönüşüm, hastalarımız adına, insanlarımız adına bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

KAĞIT TARİHE KARIŞACAK

Birinci, 6'ncı aşamanın, hastaya verilmiş tedavinin doğrulandığı, hangi saatte hangi ilacın verildiğini gösteren süreç olduğunu belirterek, "Hedefimiz 6'da kalmak değil, tamamen sıfır kağıtlı hastane yaratmak" dedi. Yıllar sonra bile hastanın ihtiyaç duyduğu anda kendisine ait veriye erişebilmesi gerektiğini belirten Dr. Birinci, bu kapsamda sürdürülen dijitalleşme ve kağıtsız hastane sürecini bütün tedavilerin kaydedildiği ve tedavinin doğru ölçüldüğü bir finale erişmek için yürüttüklerini kaydetti.

Hastanelerde yaşanan dönüşüm tam anlamı ile tamamlandığında hastalara yapılan her türlü işlemin dijital ortama kaydı mümkün olacak ve hastalar ve erişime izin verilen doktorları kendine ait tüm bilgilere her ortamda ulaşabilecek.

YORUMLAR 8
  • akif 9 yıl önce Şikayet Et
    basit bir iğne yaptırmak için hastaneye gitmeyelim. eczanelerde iğne yaptırmak yasaklanmış. bu yüzden iki saat hastanede sıra bekledim. iğne yazmadı doktor. yine kendim aldım. anlamayan birine yaptırdım. grip iğnesiz geçmiyor. ben ne yapayım? şimdi eczaneye iğne yapma yasağı bu milletin hayrına mı yoksa şerrine mi?
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden kimlik fotokopisi diye bir olay vardı, kimlik fotokopisi 1-2 TL gibi bi rakamdı, kimlik fotokopisi olayının kaldırılması şu an olmasa da o zaman için büyük bir devrimdi.
    Cevapla
  • Özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    Sistemi doğru kurmazlarsa işi ehline vermezseler iş yükü ve karmaşa artar
    Cevapla
  • hastaane 9 yıl önce Şikayet Et
    hastaanelerde en buyuk sorun eş,dost,tanıdığa gore muamele yapılmasının onune geçilmesi lazım ama nasıl olur ,hastanın bir tanıdığı yok ise muayene oluyor ama işlemlerini yurutemiyor mesela doktor sana bir tahlil,emar,verdiyse tanıdığın var ise 1 gunde gun alıyorsun yok ise aylar sonra gun alabiliyorsun ,bu durumda tanıdığı olan da işlemini yurutuyor ama şifa bulamıyor çünkü kul hakkı alarak tedavi olamazsın
    Cevapla
  • ZAFER 9 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olur bi hastaneye gidiyoruz elimizde bi top kağıt var birde kayıp etmiyormuyuz sil baştan yeniden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor