PKK'nın çekileceği tarihle ilgili son öngörü

Öcalan'ın çağrısının ardından PKK'nın sınırdışına çekilmesinin Kasım ayına kadar sona ermesinin beklendiği öne sürüldü.

PKK'nın çekileceği tarihle ilgili son öngörü
PKK'nın çekileceği tarihle ilgili son öngörü
GİRİŞ 26.03.2013 10:05 GÜNCELLEME 26.03.2013 10:05

Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına gönderdiği mesajda "silahlar sussun" diyerek, PKK'ya "sınır dışına çekilin" çağrısı yapmasından sonra sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan ve Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, bugün kaleme aldıkları yazıda Kasım ayına vurgu yaptı.

İsmet Berkan ve Murat Yetkin, çözüm sürecinin üç aşamada tamamlanacağını yazdı.

Buna göre; ilk aşama olan silahların susmasının ardından, "akil adamlar" heyetinin devreye girmesiyle "sürecin yönetilmesi" olarak belirtilen ikinci aşamaya geçilecek. Son aşamada ise "normalleşme"ye yönelik adımlar atılacak.

Her iki yazar da, önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmesi beklenen "İnsan Hakları Eylem Planı"nın önemli bir adım olacağı görüşünün altını çizdi.

Berkan ve Yetkin'in dikkat çektiği bir başka gelişme de, "güven artırıcı önlemler" sınıfına koydukları, hükümetin Meclis'ten talep ettiği sınırötesi harekat yetkisinin iadesi.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri göz önüne alan iki gazeteci, bütçe kanununun kabul edilmesinden sonra milletvekillerinin Ankara dışına çıkacağını dile getirdi.

Berkan ve Yetkin, bu nedenle de çözüm sürecinin en geç bu yılın Kasım ayında sona ereceğini öngördü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi