İşte Fadime Şahin'in yeni adı!

28 Şubat denince akıllara gelen ilk isimlerden biri olan dönemin kullanılan kadını Fadime Şahin ismini değiştirdi. Şahin'in artık yeni adı Tuğba Ahsen Y.

İşte Fadime Şahin'in yeni adı!
İşte Fadime Şahin'in yeni adı!
GİRİŞ 22.04.2013 15:24 GÜNCELLEME 22.04.2013 15:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

28 Şubat'ta Fadime Şahin'di. Darbeciler en sık onun ekranda akıttığı gözyaşlarını silah olarak kullandı. O şimdi yeni ismiyle yine bir 28 Şubat hikayesinde başaktör.

'O'nu 28 Şubat sürecinin o karanlık günlerinde Müslüm Gündüz'le basıldığı günlerde tanıdık. Gözü yaşlı bir şekilde ekran ekran dolaşıp, şeyhlerin (Ali Kalkancı ve Müslüm Gündüz) kendisini nasıl kandırdığını anlattı. Adı Fadime Şahin'di. 28 Şubat darbesinde Fadime'nin gözyaşları en çok kullanılan silahtı. Günler geçti, 28 Şubat bitti. Fadime ortadan kayboldu. İsmini ve yüzünü değiştirdiği iddia edildi. Bir ara yeniden ortaya çıkarıldı ama eski ilgiyi görmediği için kısa sürede tedavülden kaldırıldı. 28 Şubat soruşturması kapsamında bile ismi sadece 'kullanılan' olarak geçti.

YENİ ADIYLA DAVA AÇTI

Hepimiz tam da unuttuk diyorduk ki Fadime yeniden ortaya çıktı. Ama artık o Fadime Şahin değildi.

O'nun şimdiki adı ise çok ilgi çekici. Tuğba Ahsen Y.. Evet Fadime gitmiş, yerine Tuğba Ahsen gelmişti. Peki bu bilgi nasıl oldu da gündeme düşüverdi?. Fadime Şahin, yeni adıyla Tuğba Ahsen Y., yönetmen Gani Rüzgar Şavata'nın 28 Şubat sürecini anlatan Qüfür isimli filminin gösteriminin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada Tuğba Ahsen Y.'nin avukatı, filmin müvekkilinin görüntüsü kullanılmak suretiyle izinsiz çekildiği öne sürülerek, gösterime sokulmasının tedbiren önlenmesini talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme, 'filmin içeriği ile ilgili somut bir veri olmadığı, henüz gösterime girmemiş, içeriği ile ilgili hukuksal denetime elverişli bilgi sunulmamış bir sinema filminin bu yönlü bir talep yani tedbir yoluyla gösteriminin durdurulması Uluslararası Sözleşme ve Anayasa ile güvence altına alınmış, düşünce ve ifade özgürlüğü bilim ve sanat hürriyetine yargı yoluyla müdahale (sansür) anlamına gelebileceği gibi talepte bulunanın maddi olgularda kişilik haklarına dönük açık ve somut bir saldırı da bulunmadığından tedbiren filmin gösterime girmesinin durdurulması isteminin reddine' karar verdi.

ADI DEĞİŞTİ ADRESİ SIR GİBİ SAKLI

Mahkeme, Fadime Şahin'in tüm araştırmalara rağmen tebligata yarar açık adresine ulaşamadığından tebligat yapılamadığını bildirdi.

Gösterim durdurma talebiyle açılan dava ile mahkeme tutanaklarında Fadime Şahin'in ismini Tuğba Ahsen Y. olarak değiştirdiği gün yüzüne çıkmış oldu.

Malatyalı yönetmen Gani Şavata, film için 600 bin liralık bütçe kullandıklarını belirtti. Filmin 28 Şubat süreciyle ilgili çekilen ilk sinema yapımı olma özelliği taşıdığını söyledi. Şavata, süreçte etkin olan karanlık ellerin gösterime engel olmak istediklerini vurguladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • kudret ceylan 11 yıl önce Şikayet Et
    FADİME AH FADİME. Çok igrençsin fadimeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Cevapla
  • Majestelerim 11 yıl önce Şikayet Et
    yine sahneye çıktığına göre amacı ne.... lazım olmayan ismi gizlilik ilkesiyle değişti ise neden deşifre ediliyor. böyle rahatlıkla değişen kimliği, ortalıkta dolaşabiliyorsa neden değişti...
    Cevapla
  • Yazıcı 11 yıl önce Şikayet Et
    REHA MUHTAR'IN KARŞISINDA FADİME ŞAHİN'İN SÖZCÜSÜ. 28 şubat günleri. Ana haber bülteninde Reha'nın karşısında bir adam. Ünvanı yazıyor orada: Fadime Şahin'in sözcüsü. Ciddi ciddi... Fadime o kadar büyümüş ki, sözcü kullanıyor.. Reha Bey de bu ciddi adam ile , çok ciddi bir haber yapıyor. Suratı görseniz. Gözlerime inanamadım. Televizyona yaklaştım. Şaka değil. Ünvan yazılı: Fadime Şahin'in sözcüsü. Dün gibi hatırlarım. TV nin sesini kapattım. Akşam yemeği yiyorum. Evdeyim. İki ciddi adamın konuşmasını izliyorum.. Biraz gülüyorum.. Biraz da ağlıyorum Karşımda iki adam. Biri anlı şanlı 28 şubat habercisi, öteki Koskoca Fadime Şahinin sözcüsü.
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    islam. islamı baltalamak,lekelemek ,islama saldıranlar için rol oynarsın bu dunyada ismini de değiştirirsın ikametınıde değiştirirsın ama acaba ölüme,ahırete inanıyorsa bu isim değiştirmenın o mahşer gununde faydası olacakmı ,bu dunyada bile bu olay ülkenın ve halkın yararına olmuştur bunların sayesinde halkımız gerçekleri gordu ,bugunku duruma geldik ,bu piyonları kullananlar ülkede kuranı,islamı yasaklıyacaklardı ama bir şeyi bilmiyorlardı o kuranı gonderen korumasınıda yapar hiç unutmam 90 senelerıydı bir yaşlı amca ile sohbet ederken hukumet camileri kapatsa severım dedi niye diye sordum belki bizim muslumanlar uyanır kendimize geliriz dedi bu 28 şubat olayı da aynı oyle oldu halkımız uyandı kimin ne olduğunu öğrendi
    Cevapla
  • yusuf erbay 11 yıl önce Şikayet Et
    insan onuru. haber7 güvenerek izlediğim bir haber sayfası ama şu haber (yeni fadime şahin)hiç bir açıdan yer almaması gereken bir haber kaldı ki geçtiğimiz günlerde başka güvendiğimiz bir kişilik olan emine şenlikoğlu hanımefendinin sayfasında röportajı yayınlanan fadime şahinin burada ki fadime şahinle benzerliği bile yok insan onuruyla bu kadar hangi inancın sahipleri oynayabilir bu yıl kutlu doğum haftası ana teması ''İNSAN ONURU'' nerde kaldı??
    Cevapla
  • yazar 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim doğru söylüyor ozaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması