Sosyal medyada bir Erdoğan yalanı daha!

Gezi Parkı olayları ile ilgili sosyal medyaya bir iddia daha düştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN tarafından "Avrupa'nın Hitler"i olarak ilan edildiği iddia edildi ancak gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı.

Sosyal medyada bir Erdoğan yalanı daha!
Sosyal medyada bir Erdoğan yalanı daha!
GİRİŞ 12.06.2013 07:18 GÜNCELLEME 12.06.2013 11:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İddialara göre CNN muhabiri Arwa Damon'un Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini anlatırken Başbakan Erdoğan'ı "Avrupa'nın yeni Hitler'i"diyerek tanımladığı söylendi. Bu haber de sosyal medyada yayılarak büyüdü.

İddiayı ilk ortaya atan Odatv isimli internet sitesiydi. Site Twitter hesabından CNN International'da Erdoğan'ın Hitler olarak sunulduğunu söyledi.

Ancak bu iddia CNN International tarafından dillendirilmedi, meydanda bulunan ve kameranın kadrajına giren bir kişi tarafından söylendiği iddia edilen sözler CNN'in kendi görüşüymüş gibi sosyal medyaya yansıtıldı. Bunun üzerinde çok sayıda kullanıcı daha önceki sosyal medya yalanlarında olduğu gibi haberin doğrusunu araştırmadan aynı bilgiyi paylaştı

O twitlerdan bazıları: 

odatv: Güncelleme 21:23 CNN International:"Avrupa'nın yeni bir Hitler'i var" dedi. Dünya Türkiye'deki faşizmi artık tanıyor

genclikbirligi: CNN International: Avrupa'nın yeni Hitler'i Erdoğan.

kaacyiloldu: Cnn International: Avrupa'nın yeni Hitler'i Erdoğan.

antropomorfik: Canlı Yayında Kamerası Tekmelenen CNN International; "Avrupa'nın Yeni Bir Hitler'i var."

Yilmaz_Tekin: RT @eylemarisoy: CNN International: "Avrupa'nın yeni bir Hitler'i var" dedi. Dünya Türkiye'deki faşizmi artık tanıyor.

ebrugoker: CNN international : "avrupa'nin yeni Hitler'i Erdogan"

su_haviva: RT @melikekarakarta: Arkadaşlar, CNN Int'l, Erdoğan'a "Avrupa'nın yeni Hitler'i" demedi. Bunu diyen aniden kameraya ve Arwa'ya yaklaşan bir başka kişiydi.

KAYNAK: İNTERNETHABER
YORUMLAR 25
  • oğuz tuna 10 yıl önce Şikayet Et
    Umutsuzluk Olarak Algılanmasın. Ama bizler küffarla fitnecilerle uğraşamayız, ancak Allaha sığınabiliriz. Çünkü adamlar da değer yok inanç yok bir kere, yalandan fitneden sahtekarlıktan alıkoyacak inanç değerleri yok. Mesela biz masa başına oturup da CHP-İP aleyhinde yalan haber üretemeyiz, çünkü inancımız buna mani, düşmanımız da olsa bunu yapamıyoruz. İşimiz zor ama Allah büyüktür, tek güvencemiz Cenab-ı Hak ve defalarca oyuna gelmiş milletimizin tecrübe sahibi olması ve oynanan oyunları artık yememesidir, inşaallh bu defa böyle olacak yedirmeyeceğiz...
    Cevapla
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    CNN ÖYLE'DE YAZABİLİR !!! NE'DE OLSA YAHUDİ SERMAYESİ !!!. Zaten CNN'in şimdiye değin hangi dediği doğru çıktı ki ?!?
    Cevapla
  • Pelin Dağhan 10 yıl önce Şikayet Et
    öyle mi?. madem öyle içimizdeki tüm yahudiler ve yahudi yandaşları korksun! dünya lider gördü siz adama hitler diyorsunuz size herşey müstehak!
    Cevapla
  • şükrü sancak 10 yıl önce Şikayet Et
    ss1. biz buradayız ve desteğe devam duamız başbakanımızla Allah CC Yardımcısı olur inşallah
    Cevapla
  • yasar ozan 10 yıl önce Şikayet Et
    ZAVALLILAR ! ! ! . Ya bunlar battikca batiyorlar,ne yapsin zavallilar!;? Kalp kör olduktan sonra gözlerin görmesinde hicbir faydasinin olmadigini."Bazen yörünge rotasini sasiriyorlar." syglr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!