Mamak'taki bu işaretler Gezi eylemcilerinden

Ankara Mamak'ta Alevi vatandaşların evlerine işaret koyan iki kişi yakalandı. Gözaltına alınan M.Ü ve S.D sorguda, 'Biz de aleviyiz. Mezhep çatışması çıkarma amacımız yoktu' dedi. Şüphelilerin Gezi eylemlerine de katıldığı belirlendi.

Mamak'taki bu işaretler Gezi eylemcilerinden
Mamak'taki bu işaretler Gezi eylemcilerinden
GİRİŞ 21.07.2013 07:56 GÜNCELLEME 21.07.2013 07:56
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı eylemlerinden umduğunu bulamayan karanlık güçler Sunni-Alevi çatışması çıkarmak için kolları sıvadı. Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 gün önce Alevilerin yaşadığı bazı evlere kırmızı boyayla büyük harflerle, 'Alevilere ölüm' yazıldı. Bunun üzerine Ankara polisi geniş bir inceleme başlattı. Olayın gerçekleştiği çevredeki güvenlik kameraları ve MOBESE'leri inceleyen polis ekipleri, Gezi eylemlerine destek veren Halk Evleri bağlantılı 3 kişinin kimliğini belirledi.

SORGUDA İTİRAF

Yapılan operasyonda yazıları yazan M.Ü., S.D. gözaltına alınırken, İ.Y. ise şahıs kayıplara karıştı. Emniyette sorgulanan M.Ü. ve S.D., yazıları yazdıklarını itiraf etti. Alevi ailelerin evlerine 'Alevilere ölüm' yazan şahısların Alevi kökenli çıkması polisi bile şaşırttı. Zanlılar sorgularında 'Biz de Aleviyiz. Herhangi bir amaçla yazmadık. Rastgele yazdık. Alevi-Sünni çatışması çıkartma gibi bir amacımız da yok' sözleriyle kendilerini savundu.

YENİ BİR OYUN DEĞİL

Mamak'taki provokasyon girişimi son dönemde İstanbul ve Aydın'ın Didim ilçesinde de yaşanan benzer olayları hatırlattı. Didim'de de Alevi ailelerin yaşadığı evlere 'Alevilere ölüm' yazıları yazılmıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında da İstanbul'da Alevi vatandaşların yaşadığı Güzeltepe ve Okmeydanı semtlerinde 11 evin kapısına çarpı işareti konulmuştu.

Olayın ardından DHKP/C terör örgütü üyelerince mahallelerde el ilanı dağıtılarak gerilim çıkarılmaya çalışılması dikkat çekmişti.

Kendi evine işaret koydu

Nisan ayında Okmeydanı'nda yaşanan olayı araştıran polis, olayın DHKP/C terör örgütü üyesi Özkan K. tarafından organize edildiğini ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği mensubu olan Murat D. ve Mehmet C. tarafından gerçekleştirildiğini ortaya çıkarmıştı. Faillerden Murat D.'nin şüphe çekmemek için kendi evini de işaretlediği ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 37
  • ali eren 10 yıl önce Şikayet Et
    Oynana aynı oyunlar. bu ülkede 78 de çorum ve maraş olayları ile yaşanan 95 senesinde gazi olayları ile yaşanan ve bazı güçlerin tezgahladığı bir alevi-sünni çatışma ortamı yaşatılmak isteniyor. hep aynı oyunlar oynanıyor ama balık hafızamızdan dolayı Türk halkı her defasında kanıyor. Oyuna gelmeyelim derin devletin yada yabancı servislerin ekmeğine yağ sürmeyelim.hepimiz kardeşiz .
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Coşkun... Önce adımı öğren, Benim adım Barbaros.. bBarbaroz değil :))) İkincisi yanlış gördüğüm her yoruma karşılık yorum yazarım sen benim fikrimin kahyası değilsin. Eleştiriye kapalı isen fikirlerini burada paylaşmayacaksın. Ayrıca ben Postalı kovuyorm buradan, sen postalın avukatımısın yoksa ekürisimisin. Kendinle ilgili bir eleştiri varsa cevap ver, ben AK Partiyi savunurum savunmam o siyasi bir görüştür. Senin gibi başkasına avukatlık yapmıyorum. Eleştiriye kapalı insanların fikirleri kendilerini bile bağlamaz. Beni ise ancak kendi işimde yüksek yerlerde görürsün. Biz Ak parti değil vatan sevdalısıyız, vatana kim hizmet ediyorsa da ona gönül veririz. Ne yapacaktım haksızlık karşısında sinip susacakmıydım. Sen ben bazıları gibi dilsiz veya dilli şeytan mı sandın. hadi işine kardeşim.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki halleri !. her türlü isyan hareketini ,kalkışmayı yapıp sonrada MAZLUM ayağına yatmak,bunlarda ATA SPORU..
    Cevapla
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    postal. peygamber efendimiz SAV arap ırkındandı sen neden bahsediyorsun,millet islam tarihini öğrenecek tabi bediri uhudu senin gibi ebu cehilleri okuyacak öğrenecek dinini bilecek dinin kaynağı orası mekkede medine her müslümanın en büyük memleketleridir her nerede yaşıyor ve yaşatılıyor olursa olsun
    Cevapla
  • anadolu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunları yapanlar. 80 öncesini yaşamamışlar heralde.Ya da öyle idraksizler ki yaptıkları şeyin memleketi batıracağından haberleri yok.Ya da bilerek batırmak istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır