Yanlışlıkla hesabına servet yatırdılar!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde özel bir bankanın sisteminde oluştuğu tahmin edilen hata nedeni ile Turgutlu'da faaliyet gösteren bir firmanın banka hesabına yanlışlıkla 121 milyon 233 bin 132 TL yatırıldı.

Yanlışlıkla hesabına servet yatırdılar!
Yanlışlıkla hesabına servet yatırdılar!
GİRİŞ 08.08.2013 20:56 GÜNCELLEME 09.08.2013 15:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Banka hesabını internet üzerinden kontrol etmek için bilgisayar başına oturan G.Ö. isimli şahıs hesabındaki serveti görünce büyük bir şok yaşadı.

Banka yetkililerinin durumu hemen fark etmesiyle, yaklaşık bir dakika içerisinde giderilerek vatandaşın hesabındaki 121 milyon 233 bin 132 TL'den oluşan servet geri çekildi.

G.Ö., "Günlük rutin olarak hesaplarımı kontrol ediyorum ancak bugün hesabıma baktığımda karşıma bir servet çıktı. Kısa süreli bir şokun ardından banka sistemdeki hatayı giderdi" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • sinan sinanoglu 10 yıl önce Şikayet Et
    para aklama. a benim saf dostlarım o para kimin hesabından kimin hesabuına cekildi acaba.ya banka calısanları yurtdısından gelen bir parayı hangi sirket icin ise akladılar.veya komisyonculuk yapıyor banka bi iş yapıyor paranın gelen kaynagını gizlediler.
    Cevapla
  • Hüseyin D 10 yıl önce Şikayet Et
    Bazı Saf Arkadaşlarım. Bazı arkadaşlar demiş ki müşteri onayı olmadan bu para nasıl geri çekildi :) Müşteri onayına bıraksan o para geri çekilir mi .. Zaten burdaki para çekme o bildiğiniz hesaptan para çekme işlemi değil, yapılan yanlış işlemin iptal edilmesi nedeniyle paranın hesaptan geri çıkmasıdır. Bu miktardaki bir para yatırma işleminin iptali de en az 3 banka çalışanının onayı ile gerçekleşir. Yani dediğiniz gibi hesaptan para çekmek o kadar kolay değil. İşte böyle ileri zekalı bazı adamlara laf anlatmaktan bazen bankada iş yapamıyoruz....
    Cevapla
  • Oğuz Güven 10 yıl önce Şikayet Et
    İKİ ARKADAŞ GEREKEN HEMEN HERŞEYİ YAZMIŞLAR. Kenan ve kuant quazar mahlaslı arkadaşlar bence milletin vicdanında mevcut olan hissiyatı gayet güzel aktarmışlar. Bence benzer şeyler yazmadan önce okumalı ve hemfikir isek "bu yorumu beğendim" butonuna basarak bir yığılma yapmalı ve "gür 'bir' ses" çıkarma gayretinde olmalıyız arkadaşlar.
    Cevapla
  • Kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir iştir arkadaş. bankada olsan kişinin hesabına girip rahatlıkla para geri çekimi yapamazsın. müşteri izni olmadan bunu yapıyorlarsa bankaların hesaplarımızdan farkında olmadan para yürütmediğini nerden bilelim. yok o faizi, yok şu sigortası yok bilmem ne taahkuk bilmem ne. 1 lira göze batmaz ama bunu milyonlar bazına vurdukmu cok büyük bir miktar para demektir. devletin bu konuda yasa çıkartması gerekir. müşteri onayı olmadan hesaplarımıza girip para çekimi yapmasınlar.
    Cevapla
  • kuant quazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Hata giderme sureleri. Bankalarin hata giderme sureleri; Senaryo 1: Banka yanlislikla vatandasi hesabindan para tirtiklar ve vatandas bunu farkeder ve basvuru yapar. Ortalama hata giderme suresi: 6 ila 1 yil Senaryo 2:Haberde okudugunuz gibi vatandasi hesabina yanlislikla para yatirilir. Hata duzeltme suresi: En fazla 1 dakika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi