Saldırı olursa Türkiye'yi onlar koruyacak!

Suriye'nin muhtemel saldırısına karşı Merzifon'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu ‘Tunç' olarak adlandırılan 151. Bombardıman Filosu tetikte bekliyor.

Saldırı olursa Türkiye'yi onlar koruyacak!
Saldırı olursa Türkiye'yi onlar koruyacak!
GİRİŞ 29.08.2013 08:40 GÜNCELLEME 29.08.2013 09:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD'nin başını çektiği uluslararası güçlerin, kimyasal silah kullandığı iddia edilen Şam yönetimine karşı askeri operasyon seçeneğini gündeme almasının ardından Türkiye olası operasyon için hava filolarını hazır bekletiyor. Esed yönetiminin elinde, harp başlığı takılabilen 600 - 800 kilometre menzilli balistik füzeler bulunuyor. Kimyasal silah kapasitesi de bulunan Şam yönetiminin, kendisine yönelik bir müdahale sırasında Türkiye'yi hedef alma riski bulunuyor. Söz konusu durum, Türkiye'nin, Suriye ile olan sınır hattının derinliklerinde pek çok yerleşim yerinin hedef alınabilmesi anlamına geliyor.

Akıncı ve Zıpkın da hazır

Tehdidin önüne geçmek için Suriye'ye yönelik hava denetiminde Suriye hava savunma sistemlerinin geriletilmesi kritik önem taşıyor. Bu nedenle Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı olan Amasya Merzifon'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, modernize edilmiş, "Tunç" olarak adlandırılan 151. Bombardıman Filosu'nun tetikte bekletildiği öğrenildi. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Tunç Filo, belirli bir sahadaki düşman hava savunmasının etkisinin azaltılması, nötralize edilmesi veya elektronik harp usullerini kapsayan hava harekatını yürütüyor. Olası operasyonun seyrine göre de 152. Akıncı, 101. Havadan Yakıt İkmal ve 162. Zıpkın filoları da devreye sokulacak.

HARM özellikli tek filo

Tunç filosunda yüksek teknoloji F-16C/D Block 50 Fighting Falcon tipi uçaklar yer alıyor. C serisi F-16'lar av ve bombardıman görevleri için kullanılıyor. Tunç Filo'nun görev tanımı SEAD olarak adlandırılan Hava Savunma Baskısı Suppression of Enemy Air Defence olarak geçiyor. Bu görevlerde HARM Füzeleri kullanılıyor. HARM (High-speed Anti-Radiation Missile - Yüksek-hızlı Anti-Radar Füzesi) füzeleri, yerdeki radar sistemlerinden yayılan sinyalleri buluyor. Füze bu sinyalleri takip ederek hedefini yok ediyor. Tunç Filo diğer F-16 filoları gibi dönem dönem İncirlik'e intikal ederek "CAP" olarak adlandırılan sınır boyunca silahlı devriye uçuşları gerçekleştiriyor. Herhangi bir ihlal durumunda anında müdahale etmek ve gerektiğinde de ihlali yapan hava aracını vurmak görev tanımıyla faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR 13
  • muhammed esat 10 yıl önce Şikayet Et
    Suriye TÜRKİYE. Sözüm Türklerin askeri gücünü hafife alanlara TÜRKİYE suande dünyanın en güçlü kara ordularına sahip ve hava kuvvetleride dünyada en iyi sıralarda siz hiç haber izlemiyomusunuz tütklerin kendi ürettigi Altay tankı türklerin yeni ürettigi Atak helekopteri vurus güçü F.16 la esdeger düzeyde ve cevik türklerin yaptıgı Fırtına T-155 uzakmenzilli tankı bunları görmezden gelme eger suriye ordusu güçlü olsaydı halka silah sıkmazdı güçlüler herzaman zayıfları korur ezenlerde birgün muhakkak ezilirler
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    MUAVENETİ HATIRLADIM DA.. . muaveneti hatırlayın da öyle konuşun. bizim uçakların dost düşman tahlili israilin elindeydi. 28 şubatçılar öyle buyurmuşlardı. şimdi gene bu israil, iki arada bir derede yanlışlıkla falan , esedi vuracak uçaklara yanlış komut verip, türkyeyi vurdururlar mı. aynen muavenet gibi..niye yapmasınlar. sonra da iki özür yeter zaten..
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    atma bekir din kardeşiyiz.... suriye ordusu o kadar güçlü idi de 3-5 keleşli sivil direnişçiye karşı ne yapabildi?Abartma istersen bekir ,suriye ordusu tipik bir ortadoğu ülkesinin ezik ve zavallı ordusu işte...türkiye de çok güçlü olmayabilir ama bir suriye de değil yani...kaldı ki biz savaşmıyoruz ,saçma kıyaslamalar bunlar...
    Cevapla
  • celal okur 10 yıl önce Şikayet Et
    şehirleri harabe haline getiren de suriye ordusu değil tabii!!!!!!. halk buraları kendi kendine bu hale getirdi!
    Cevapla
  • Abdulkadir 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç haber izlemedinmi İsrail düşünceli ahmak.. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. (İsrail atasözü) bu savaş bizim savaşımız değil de ne demek. Arkadaşa katılıyorum sen tatile çık biz burdayız. Suriyede milyonlarca ölen insanı görmedinmi. Kötülük karşısında susan dilsiz şeytandır ( Hadis ) .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak