Doğubayazıt'ta 15 km'lik TIR kuyruğu!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki tır kuyruğu 15 kilometreye ulaştı.

Doğubayazıt'ta 15 km'lik TIR kuyruğu!
Doğubayazıt'ta 15 km'lik TIR kuyruğu!
GİRİŞ 24.09.2013 21:02 GÜNCELLEME 24.09.2013 21:02

Türkiye'yi İran'a bağlayan sınır kapısındaki sistem sorunu nedeniyle, çift şeritli uzun kuyruklar oluştu. Sürücülerden İran vatandaşı Elnasi Azizyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 kilometre uzunluğunda tır kuyruğu oluştuğunu belirterek, şiddetli rüzgardan olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle şoförlerin zor durumda kaldığını ifade eden Azizyer, "Bu tır kuyruğunun oluşmasının nedenlerinden biri haksız yere yapılan sollamalardır. İşlemlerin yapıldığı yerdeki sorunun giderilmesi için İran tarafında da Türkiye tarafında da çalışmalar yavaş ilerliyor. Hava soğuk. Sıkıntılı şekilde bekliyoruz" dedi. Mıstefa Hışyari de kuyruğun neden oluştuğunu bilmediğini anlatarak, şunları kaydetti: "İran tarafına soruyoruz, sorunun Türkiye'de olduğunu söylüyorlar.

Buraya soruyoruz, İran tarafındaki otomasyondan kaynaklandığını ifade ediyorlar. Görüldüğü gibi kuyruk 15 kilometreyi buldu. Biz de zor durumda kaldık. İhtiyaçlarımızı gidermekte de sıkıntı yaşıyoruz. Hırsızlık olayı da başladı. Araçlarımızdan malzeme çalıyorlar. Gece boyunca nöbet tutuyoruz. Güzdüzleri de çok soğuk oluyor. Aşırı rüzgar var. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi