Paketi beğenen Romanlar iş istedi

İstanbul'da yaşayan Roman vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşme paketinde Roman vatandaşlarla ilgili açıkladığı konuyu iyi bulduklarını söyledi.

Paketi beğenen Romanlar iş istedi
Paketi beğenen Romanlar iş istedi
GİRİŞ 30.09.2013 15:38 GÜNCELLEME 30.09.2013 15:38

Romanlar, fakat bunun yanı sıra işsizliğin olduğunu ve iş imkanının sağlanması gerektiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketindeki, Roman vatandaşların kültürünü yaşatmak amacıyla üniversiteye bağlı olan kültür enstitüsü ve Roman vatandaşlara TOKİ'den verilecek ev ile ilgili Roman vatandaşlar görüşlerini bildirdi. Sulukule'deki Genç Müzisyenler Derneği'nde durumu değerlendiren Romanlar, projenin iyi fakat geç kalınmış bir adım olduğunu söyledi.

Erkan Atıcı, "Bu iyi olur. Fakat biz şuanda toplumda hepimiz aynı anda yaşadık. Bizim evlerimiz vardı burada. Evlerimizin hepsi yıkıldı. Yeni ev verdiler fakat biz orada yapamadık. Tekrar bu bölgeye geldik ama kiralar fazla. Biz Başbakanımızı iyi görüyoruz. Ama bize bu imkanı, ailemiz arasında yaşasak Romanlar olarak daha iyi. Bize iş imkanı sunsunlar. Ben sabıkalıyım iş bulamıyorum. Bize iş imkanı da sunarsa buna seviniriz." ifadelerini kullandı.

Başbakanın demokratikleşme paketini olumlu değerlendiren fakat aynı zamanda Roman gençlerine sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Ali Haşhaş ise, "Sahip çıksın bize bunu istiyoruz. Başbakan bizim içimizden biri yani bizi tanıyan birisi. Bu millete çocuklara sahip çıksın. Gençliğe sahip çıkılmalı. Gençlerin bir geleceği belirlenmeli. Bunu yaparsa ona çok çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu