Türkçe isimleri silme kararı aldılar

Varna Belediye Meclisi üyeleri, 2013'ün son toplantısında ilçe sınırları içindeki 215 coğrafi alanın Türkçe isimlerinin Bulgarcaları ile değiştirilmesine karar verdi.

Türkçe isimleri silme kararı aldılar
Türkçe isimleri silme kararı aldılar
GİRİŞ 15.12.2013 17:11 GÜNCELLEME 16.12.2013 05:55
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkçe olan 215 coğrafi yerin isimleri Bulgarca isimlerle değiştirilmesi meclis üyelerince onaylandı. İsim değiştirme teklifini sunan İç Makedon Devrimci Örgütü (VMRO) meclis üyesi Kostadin Kostadinov, isim değişikliğini destekleyen değişik siyasi partilerden olan diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

Varna Belediyesinin isim değiştirme kararından sonra listede bulunan Kamenar köyündeki bazı mezraların isimleri "Akça Ağaç-Yalovo, Armut Tabya-Kruşev redut, Yeşil Tarla-Zelenata niva, Karakuş-Orlovo, Körbunar-Slepiyat Kladenets" şeklinde değiştirilecek. Diğer yerleşim yerlerine de aynı şekilde Bulgarca isimler verilecek.

YORUMLAR 22
  • nefel nefel 10 yıl önce Şikayet Et
    ben kendim kardeşime. sizin gibi insanların varlığı bizlerin yüreğine su serpiyor.Şunu bil ki güzel kardeşim ben kendini bilmez bir insan !!! için koskoca bir halka hakaret etmem,edemem...Çünkü o halkın içinde inancıma göre kardeşimden daha üstün tutmam gereken belki milyonlarca insan vardır.Selam ve dua ile....
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Hainlik bizden uzaktır, hele müslümanlara...ister Türk, ister Arap, ister ne olurlarsa olsunlar. Bizler zaten insanları Türk, Arap, Acem, siyah, beyaz ayırmayız. Bizim itikadımızda iki millet vardır. Ehli İman ve Ehli Küfür. Aşağıdaki katı yorumum, bazılarının kafasına dank etsin diyedir. Yoksa Türklere kin duymaktan, Araplardan nefret etmekten, Kürtleri aşağılamaktan veya herhangi bir millete kin duyup, önyargı ile yaklaşmaktan hicap duyarım. Ama ırklarını putlaştıranlara karşıda dik dururuz, sapı samandan ayırırız. Elbetteki ''Türkler'' derken Mason Türkleri, İttihad ve Teraki Türklerini, Jön Türkleri, Dönme Türkleri ve İslam düşmanı Türkleri kastediyorum. Yoksa ''Tarihler ismini andığı zaman, Sana hak verecek ey koca sultan! Bizdik utanmadan iftira atan. Asrın en siyâsi pâdişâhına. Divâne sen değil, meğer bizmişiz. Bir çürük ipliğe hülyâ dizmişiz Sâde deli değil, edepsizmişiz! Tükürdük atalar kıblegâhına... Rıza Tevfik.''diyebilen Türkleri değil.
    Cevapla
  • Ben kendim 10 yıl önce Şikayet Et
    nefel kardeşim. Ben Türküm ve seninle biz Allah azze ve celle buyruğunca rakip değil ancak en hasından kardeşleriz. Bil ki ben bir müslüman Türk olarak adına bakıp adam sanılacak o Ayasofya açılmalı denen melun gafilden uzağım. İslam nazarında sen benim kardeşim ve dostumsun o ise uzağım ve düşmanımdır. Üstünlük ırkta değil, takvadadır ve herkes canını yalnız Halik, Bari, Musavvir ve Hay olan Allah'a borçludur. Benim ırken atalarım şayet senin atalarına islam davasıyla yani yalnız Allah rızası gözeterek bir hayırda bulunduysa bunun ecrini hz. Allah zaten verir. Onların beklemeyi haram saydığı minneti bugün ırkçı bir mülahaza ile tahsil etmeye kalkanları görseler ırkına, yakınlığına bakmaz ve onların da kellesini alırlardı. Aman siz Kürt kardeşlerim bu gafillere uyup kardeşliğimizden şüphe etmeyin. Gün olur aynı safta onlarla dini mübin hakkı için harp ederiz. Es Selamun Aleyküm
    Cevapla
  • vatansever 10 yıl önce Şikayet Et
    TEPKİ VERİRKEN DÜRÜST OLUN. doğu ve güneydoğuda birçok isim Kürtçeye çevrilirken duyarsız kalanlar şimdi veryansın ediyorlar buna sade samimiyetsizlik ve sürü psikolojisi denir
    Cevapla
  • Ufuk 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Durumda Gayet Normal. Türkiye bile güneydoğudaki isimleri Kürt isimlerle değiştirdiğine göre Bulgaristan niye değiştirmesin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...