O polise hapis istemiyle dava açıldı

Gezi Parkı olayları sırasında kamuoyunda ''kırmızılı kadın'' olarak gündeme gelen Ceyda Sungur'a, biber gazı sıkan polis memuruna, ''görevi kötüye kullanma'' suçundan dava açıldı.

O polise hapis istemiyle dava açıldı
O polise hapis istemiyle dava açıldı
GİRİŞ 15.01.2014 15:22 GÜNCELLEME 15.01.2014 15:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianemede, polis memuru Fatih Z. hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, Gezi Parkı eylemleri sırasında, 28 Mayıs 2013 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü civarında çok sayıda göstericinin katılımıyla eylem yapıldığı belirtildi. İddianamede, gösteriye katılmak amacıyla olay yerine giden Ceyda Sungur'a ve etraftaki bazı kişilere, herhangi bir uyarı yapılmadan Fatih Z. tarafından biber gazı sıkıldığı kaydedildi.

İddianamede, şüphelinin biber gazını kullanırken ''toplumsal olaylarda görevlendirilen personelin hareket, usul ve esaslarına dair yönerge ile göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatları kullanım talimatlarına'' aykırı hareket ettiği savunuldu.

Eylemin bir bütün halinde, "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, "Şüphelinin savunmasının oluş ve dosya kapsamına aykırı olduğu ve bu nedenle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

İddianamede, polis memuru Fatih Z'nin, "görevi kötüye kullanmak"suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • HisYazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Çantada taş var. googlede "kırmızılı kadın taş" diye aratırsanız aslında masum sanılan bu kadının çantasının taşla dolu olduğunu göreceksiniz. Polis ne yapsın taşı görünce uzaklaştırmak istemiş hepsi bu...
    Cevapla
  • kemal ince 10 yıl önce Şikayet Et
    O BAYAN DEVLET MEMURU DEĞİL MİYDİ. üniversitede görevli bir devlet memuruydu sanırım. yetkililer uyuyor mu ne işi vardı devlet memurunun devlete karşı isyanda.... az bile yapmış o polis
    Cevapla
  • Murat Taner 10 yıl önce Şikayet Et
    MONTAJ MONTAJ MONTAJ. Fotoğrafa çok dikkat edin. Bayan fotoğrafa sonradan montajla eklenmiş. Bayanın özellikle saçlarının olduğu yere dikkatli bakılacak olursa montajla uğraşanlar daha iyi görebilir.
    Cevapla
  • sedat ara....... 10 yıl önce Şikayet Et
    çekin...... çekin şu polisi sokaklardan yeter artık millet rahat rahat suç işlesin nedir şu polisin elinden çektiği suçlu vatandaşın .......
    Cevapla
  • zeki alperen 10 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAMLAR DEVLETİ VEZİRDE EDER, REZİL DE..!. Olacak şey mi bu? Karşındaki duruşu ile provakatör de olsa kanmayacaksın ki devletini küçük düşürmeyesin! Ama omuzunda çantası olan bu kadına elinde biber gazı ile neyini önlüyorsun ki korumaya çalışıyorsun kendini? Yok canım yok. İnanın bu tür görevliler yüzünden insanın şevki umudu kırılıyor. Ayıp bu kadarına da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi