Molotoflu saldırıda 1'i polis 3 kişi yaralandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir grup terör örgütü PKK yandaşının bir otomobile Molotof bombaları atmaları sonucu 1'i polis, 3 kişi yaralandı.

Molotoflu saldırıda 1'i polis 3 kişi yaralandı
Molotoflu saldırıda 1'i polis 3 kişi yaralandı
GİRİŞ 26.03.2014 22:46 GÜNCELLEME 26.03.2014 22:46

Yaralananlar arasında bulunan polis memuru, durumunun ağır olması nedeniyle helikopterle Diyarbakır'a sevk edilirken, diğer iki kişinin tedavileri Silopi Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Silopi'de yine olaylar çıktı. 3. caddede toplanıp yasa dışı gösteri yapan yaklaşık 30 kişilik terör örgütü PKK yandaşı lastik yakıp, yol kesip kimlik kontrolü yaptı. Yolu trafiğe kapatan örgüt yandaşları, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yapan örgüt yandaşları, o sırada Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekçilik yapan Nurettin Bal adında sivil bir vatandaşın kullandığı 73 SU 631 plakalı otomobil aracını durdurmak istedi.

Araç içinde bayan polis memuru Zeynep Özçelik'in bulunması ve ona zarar vereceğini düşünen Nurettin Bal, durmayarak olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ancak eylemciler durumu fark edince aracı hedef göstererek araca Molotof bombaları attı. Alevler içinde kalan araçta bulunan sivil vatandaş şoför Nurettin Bal ve Kemal Aydemir ile bayan polis memuru Zeynep Özçelik yaralandı. Daha sonra olay yerine sevk edilen polis ekipleri, alevler içinde kalan otomobili TOMA ve belediye itfaiye ekipleri söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi. Polis, eylemcileri tazyikli su ile dağıtırken, saldırganların yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yaralananlar Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisi yapıldıktan sonra durumu ağır olan polis memuru Zeynep Özçelik, ambulans helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, diğer iki vatandaşın tedavisi Silopi Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber