Emniyet atamalarında pozitif ayrımcılık

Emniyet teşkilatında çalışan personelinin alt bölgelere göre hizmet sürelerinde değişiklik yapıldı, çeşitli gerekçelerle bazı il merkezleri ve ilçelerin hizmet süreleri arttırıldı, bazılarında ise azaltıldı.

Emniyet atamalarında pozitif ayrımcılık
Emniyet atamalarında pozitif ayrımcılık
GİRİŞ 12.04.2014 18:42 GÜNCELLEME 12.04.2014 18:42

Değişiklikle şehit ailelerine de pozitif ayrımcılık getirildi.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, personelin il ve ilçelerdeki çalışma süreleri, 'On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle tekrar düzenlendi.

Yönetmeliğin "Personelin Atanamayacağı Yerler" başlıklı maddeye göre, nüfusa kayıtlı olduğu yalnızca merkez nüfusu bir milyonu aşan 10 ile atanabilen emniyet çalışanı artık 30 büyükşehire atanabilme imkanına kavuştu.

Yeni düzenlemede, emniyet teşkilatı personelinin, "kendisinin doğduğu veya nüfusa kayıtlı olduğu yer ile eşinin nüfusa kayıtlı olduğu veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu ya da nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri il ve bu ile bağlı ilçelere atanamaz" maddesi, büyükşehir belediyesi bulunan iller için uygulanmayacak. Ancak, bu illere atanmış olanlar, nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapamayacak.

Şehit yakınlarının atamalarına ilişkin kapsamında genişletildiği yönetmelikle, şehit ve gazilerin eşi, çocukları, çocuklarının eşleri, kardeşleri ve kardeşlerinin eşleri ile vazife malulü idari polisler ve eşlerine nüfusa kayıtlı oldukları illere atanabilme ve ikinci bölge hizmetinden muaf tutulma imkanı getirildi.

Komiser Yardımcılığı Kursu Mezunlarının Atanmalarında, "kursu derece ile bitirenlerin yüzde 5'i birinciden başlamak üzere, atanacakları yerleri gösteren listedeki yerlerden istedikleri yerlere atanırlar" hükmü, "Kursu başarı ile bitirenler, büyükşehir belediyesi bulunan iller hariç eski çalıştıkları birimleri atanmak üzere seçemezler" şekilde değiştirildi.

Emniyet teşkilatında çalışan personelinin alt bölgelere göre hizmet sürelerinde yapılan değişiklik, yönetmeliğin ek cetvelinde yer aldı.

-Malatya mecburi görev alanından çıkarıldı

Öte yandan edinilen bilgiye göre Malatya mecburi görev alanından çıkarıldı. İkinci bölge iller arasında bulunan Malatya, sosyo-ekonomik gelişmişlik durumu göz önüne alınarak birinci bölge iller arasına dahil edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim