Muharrem'in davası için engel kalmadı

Mahkeme, Van'da hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüne soruşturma izni verilmemesiyle ilgili valilik kararını kaldırdı.

Muharrem'in davası için engel kalmadı
Muharrem'in davası için engel kalmadı
GİRİŞ 07.07.2014 14:02 GÜNCELLEME 07.07.2014 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Van Bölge İdare Mahkemesi, Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında yolların kardan kapalı olması nedeniyle hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümünde ihmali olduğu iddia edilen 4 kurum hakkında soruşturma izni verilmemesiyle ilgili valilik kararını kaldırdı.

Van Valiliği İl İdare Kurulu ile Gürpınar İlçe İdare Kurulu tarafından Van Cumhuriyet Başsavcılığının Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili 4 kurum hakkında soruşturma izni verilmesi talebinin reddedilmesi üzerine yapılan itiraz sonuçlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve Van Baro Başkanlığının yaptığı itirazları değerlendiren Van Bölge İdare Mahkemesi, soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararı kaldırarak olayda ihmali olduğu iddia edilen 4 kurum hakkında soruşturma izni verdi.

Kararla ilgili Van Adliyesinde gazetecilere açıklama yapan Van Baro Başkanı Murat Timur, Muharrem Taş olayıyla ilgili dosyayı Avukatlık Yasası'nın kendilerine yüklediği sorumluluk gereği başından beri takip ettiklerini söyledi.

Olayda ciddi bir yaşam ve sağlık hakkı ihmali olduğunu ileri süren Timur, geçen hafta dosyayla ilgili Van Valiliği İl İdare Kurulu ile Gürpınar İlçe İdare Kurulunun 4 kurum hakkında soruşturma izni verilmediğini anımsattı.

Timur, Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve baronun kararın kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunduklarını bildirerek, "Mahkeme de bugün talepleri değerlendirdi ve valilik ile kaymakamlığın soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararını kaldırdı. Gerekçeli kararın birkaç gün içinde tamamlanarak soruşturmanın devam etmesi için savcılığa gönderilmesini bekliyoruz" dedi.

Olayın yaşandığı ilk günden itibaren bakanlık ve valilik tarafından yapılan açıklamalarda sorumlular hakkında soruşturmanın yürütülmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceğinin belirtildiğini vurgulayan Timur, mülki idari amir başkanlığında toplanan idare kurulları tarafından soruşturmanın devam etmemesi yönünde bir karar verildiğinin açıkça ortada olduğunu savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • soner savranoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorumsuz Baba Bu Vicdan Azabı İle Nasıl Yaşayacaksın. . Bir baba olarak çok kızıyorum. Bir baba bu kadar sorumsuz olabilir mi? Ey adam yaşadığın coğrafyanın ne kadar zor olduğunu bilmezmisin, senin çocuğun gözlerinin önünde erirken buna nasıl sesiz kalır erteler ve evladının artık dayanacak gücü kalmadığı bir zamanda artık doktor demeye başlarsın. Sen nasılda sorumsuzluğunun faturasını devlete kesmeye karkarsın. Bir baba olarak bu zalimliğin, umursamazlığın bedeli olarak evladının ölümüne sebep olmanın acısını ömür boyu çek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim