Tır kuyrukları artık sona eriyor

Edirne'de özellikle hafta sonu Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan tır kuyruklarının, tır parkının devreye girmesiyle sona ereceği bildirildi.

Tır kuyrukları artık sona eriyor
Tır kuyrukları artık sona eriyor
GİRİŞ 30.07.2014 11:22 GÜNCELLEME 30.07.2014 11:22

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, özellikle hafta sonu Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için günlük 800'e yakın tırın Edirne'ye geldiğini söyledi.
 

Zaman zaman uzun tır kuyrukları nedeniyle trafikte sürüş güvenliğinin de tehlikeye girdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu kuyruklar, aslında Kapıkule ile ilgili olmadığı halde trafik, can ve mal güvenliği açısından yolun daralmasına vesile olduğundan büyük tehlike oluşturuyor. Bununla ilgili 2-3 senedir bir tır parkı çalışması yapılmış. Bununla ilgili 150 dönüm kadar yer temini sağlanmış.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta bunların onaylarını da almak suretiyle projesi onaylandı. Bayramdan sonra tır parkının yürürlüğe girmesiyle yurt dışına çıkışta artık yol boyunca tırların park ettiğini ve kuyruk oluşturduğunu kesinlikle görmeyeceğiz. Yollar park için değil, seyrüsefer için olduğunu göstermiş olacağız. Bu da trafik yönünden büyük katkı olacak".

Şahin, uygulamanın Kapıkule gümrük sahasında da büyük rahatlama sağlayacağını vurgulayarak, "Gümrükle ilgili bir sıkıntı olmadığını ifade etmiştim. Can ve mal güvenliği bu vesileyle kontrol altına alınmış olacak. Tırların parklara girmesiyle kuyruklar tarih olacak. Tır sürücüleri, orada medeni ihtiyaçlarını çok uygun fiyata giderecek ve dinlenmeleri sağlamış olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor