Radar cezaları ile ilgili önemli karar

Yargıtay, hız limitini aşarak radara yakalanan sürücüleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Radar cezaları ile ilgili önemli karar
Radar cezaları ile ilgili önemli karar
GİRİŞ 31.07.2014 19:46 GÜNCELLEME 31.07.2014 19:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Karara göre, uyarı levhasının olmadığı yerde radara yakalanan sürücülere para cezası kesilemeyecek.

Yargıtay'a taşınan dava, Manisa Alaşehir'de başladı. Radara yakalanan ve 343 lira ceza ödeyen sürücü F.A aynı gün mahkemeye başvurdu. Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, kontrolün yapıldığı yerde radar işaretinin bulunmaması nedeni ile radar cezasının kaldırılmasına hükmetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, mahkeme kararına itiraz etti, Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da kararın bozulmasını istedi, ancak Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi kararı bozmadı, aksine onadı.

Yargıtay kararında, sürücülerin trafik işaret levhaları ile uyarılması gerektiğini belirtti, "ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapılmasını beklemek araç sürücülerine tuzak kurmak anlamına gelir" dedi.

YORUMLAR 6
  • murtaza pekuz 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten adım başı radar tabelası var. çok saçma bir tartışma. zaten radar uyarısı olmayan yol mu var? hız sınırının 90 dan 50 ye düştüğü 100 metrelik yolda radar uygulaması yapıyorlar. siz de 90 ile hız sınırı 50 olan yolda radara düşmüş oluyorsunuz. 360 TL ceza kesiyorlar. ve uygulama yapılan yol kesinlikle 50 ile gidilmesi çok komik olan bir yol.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    70 ile gidilmesi gereken yerde hız sınırı 90 bilip giden için doğru karar.Ama 160 ile gidiyorsa zaten hız sınırları belli. Her yere levhamı konacak? aracın 300 ibrede olsa 120 geçmeyecek araçlar. O da ayrı bir sorun.
    Cevapla
  • oguz birinci 9 yıl önce Şikayet Et
    karar çok saçma geldi . ama bir sürücü olduğum içinde sevindirici
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    gayet normal bi durum. misal o goruntudeki radar fransanin 5 6 yil evvel dosemeye basladigi radarlarin ilk modeli ve her radar aletinden once koskocaman 1.5m*1.5m gibi genis uyari panolari da var
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Görüldüğü kadarıyla bütün yargı hükümete karşı !. En acele tarafından yeni anayasa çıkarıp bunların çoğunu sokağa koyacan ! hemde emeklisiz ! ABD olduğu gibi ! bizim kendi trafik kurallarımızmı varki, öyle karar alıyorlar ! bütün avrupada radar var diye bir uyarı yoktur yakalanan cezayı verir !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!