6 aylık ömre SGK'dan emeklilik çıkmadı

Beyin kanserine yakalanan ve kendisine 6 ay ömür biçilen Zafer Kökoğlu SGK’dan gelen ret cevabıyla kalan günlerini isyan ederek yaşıyor.

6 aylık ömre SGK'dan emeklilik çıkmadı
6 aylık ömre SGK'dan emeklilik çıkmadı
GİRİŞ 14.08.2014 13:16 GÜNCELLEME 14.08.2014 14:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış


Hüseyin Yazıcı'nın haberi

Kayseri’nin Felahiye İlçesinde pastane dükkânı işleterek yaşamını idame ettiren 40 yaşındaki Zafer Kökoğlu’nun hayatı bundan yaklaşık 3 yıl önce şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle gittiği Kayseri Devlet Hastanesi’nden aldığı cevap ile yıkıldı.

Kökoğlu, yapılan tetkikler sonrasında beyinde oluşan ve bir çeşit beyin tümörü diye de adlandırılan ‘’Anaplastik Kanseri’'ne yakalandığını öğrendi.

Geç konulan teşhisten ötürü hastalığın 3. evresinde bulunan Kökoğlu, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle zamanla çalışamayacak duruma gelince bu sefer de aldığı raporlar ile emekli olmak için önce Bağkur’a sonra ise SGK’ya başvurdu.

Ancak Kökoğlu’nun her iki kuruma da yaptığı başvurular ret cevabı ile geri döndü.

Aldığı ret cevabı bir kez daha dünyası başına yıkılan Kökoğlu’nun doktorları da verilen ret cevaplarına şaşırdı. Çünkü emeklilik için Köroğlu’na verilen hastalığının 3. evresinde olduğunu belirten rapor fazlasıyla emekli olması için yetiyor.

SGK'DAN İLGİNÇ ''RET'' CEVABI

Doktorların sayılı bir ömür biçtiği İbrahim Kökoğlu'nun emeklilik talebini ret eden SGK'nın aileye yolladığı dilekçe de çok ilginç... Doktorların 6 ay ömür biçtiği ve ''yüzde 84 çalışma gücünü kaybetmiştir'' raporu verdiği Kökoğlu'na SGK'dan gelen cevap dilekçesinde ''Çalışma gücünüzün yüzde 60'nı kaybetmediğiniz anlaşılmış olup maluliyet aylığı talebiniz reddedilmiştir.'' yazıyor.

AYAĞA DAHİ KALKAMIYOR!

Zafer Kökoğlu’nu kardeşi İbrahim Kökoğlu da yaşadıkları duruma isyan ediyor. Abisinin yakalandığı hastalıktan ötürü durumunun ağır olduğunu ve ayağa kalkacak durumunun dahi olmadığını ifade eden İbrahim Kökoğlu, doktorların kardeşine 6 ay ömür biçtiğini ancak Allah’tan da umut kesilmeyeceğini belirterek devletten yardım istiyor.

DOKTORLAR BİLE ÇOK ŞAŞIRDI

İbrahim Kökoğlu, 3 ayrı hastaneden aldıkları raporların ellerinde olduğunu belirterek, kardeşini götürdükleri doktorlara durumdan bahsettiklerinde ise kendilerine; ‘’Hastanın 2. evresine bile emeklilik veriyoruz. Nasıl olurda emekli yapılmaz.’’ diye yaşananlara şaşırdığını söyledi.

SGK: ''İSTERSENİZ BİZİ MAHKEMEYE VERİN’’

İbrahim Kökoğlu,abisinin SSK’sının ödenmeye devam ettiğini belirterek, ‘’ Biz bu devlete ihanet etmedik devleti dolandırmadık. Biz devlete vergimizi verdik, sigortamızı yatırdık, Bağkurumuzu ödedik. Ancak gerekli dilekçeleri SSK’ya gönderdiğimizde sonuç alamadık. Yaşananlara itirazlar sonucu bizi isterseniz mahkemeye dahi verin dediler.’’ diye konuştu.

SGK'dan yollanan o dilekçe:


KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Ali ATEŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Sgk raporu hkk. raporu resimlerde inceledim.% 84 ağır değildir, denilmiş.İsterse % 100 alsın ama ağır değildir derlerse emeklilik kabul edilmez.Böyle bir haber yapılmadan SGK ya sorulsaydı açıklayıcı bir bilgi alınabilirdi.SGK cevabıda % 60 ağır engelli şartı gereklidir gibi olmalıydı.Yazı bence eksik yazılmış..Birde 3 hastaneden alındığı söyleniyor.Şayet diğer ikiside aynısını söylüyorsa o zaman sgk haklıdır.Diğerleri farklı ise hakem hastane istenebilir.Bu emeklilik işleri ciddi konulardır.Usulsüzlüklerde işlem yapanların başı çok ağrıdığı için çok yönlü incelenen bir konudur.
    Cevapla
  • yüksel tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    gandi kemal adlı yorumcu. ne içtiysen aklın başında değil. 3.köprü,havalimanı,İstifa,kelaynak,HES, çatı ne iş. anlamadım
    Cevapla
  • İLKER KARADAĞ 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumları. okudum en ilgi çekeni memurların siyasi görüşüne atıf yapan uzun yazıydı. gerçek olabilir yalan olabilir onu bilemem. ama gerçek olan türkiye cumhuriyetinin hiç bir bölümünde tam anlamıyla adalet yok. zaman zaman kısmen sağlanabiliyor ama tam anlamıyla yok. sgk nın bu saçma cevabının bedelini kim ödetecek şimdi. adama emekli olamazsın demelerini bırakın dalga geçiyorlar. sağlık bakanlığı bu cevabı vereni görevden almalı ve memuriyetini bitirmeli. ama bu olmayacak. en fazla bu adamın durumu düzeltilir herkes yoluna devam eder.
    Cevapla
  • gandi.kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    istifa etmelidir. 1.başbakan istifa etmelidir. 2. istanbula yapılacak hava limanı durdurulmalıdır 3. 3. boğaz köprüsü derhal yıkılmalıdır. 4. HES yapımı durdurulmalıdır. 5. kelaynak nesli çoğaltılmalıdır. 6. çatı adayı Emsaleddin desteklenmelidir.
    Cevapla
  • Mahir KILIÇOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Altında imzası olan derhal görevden alınmalı. Hükümet bu ayıbı yapan memurunu derhal görevden alıp gereğini yapmalıdır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi