Uzmanlar uyarıyor: Bu balıkları sakın almayın!

AV yasağı bitti, balıkçı tekneleri gece ilk ağlarını çekti. Ancak uzmanlar balık neslinin tükenmemesi için yavru konusunda uyardı...

Uzmanlar uyarıyor: Bu balıkları sakın almayın!
Uzmanlar uyarıyor: Bu balıkları sakın almayın!
GİRİŞ 01.09.2014 07:45 GÜNCELLEME 01.09.2014 07:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış


Balıkçılar için 15 Nisan’da başlayan av yasağı bugün sona erdi. Balıkçı tekneleri ilk ağlarını çekti. Ancak Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan’ın yaptığı, “İstavrit, çinekop sonra da hamsi avlanacak” açıklaması,  her yıl olduğu gibi bu yıl da yavru balıkların avlanacağının sinyalini verdi.

Uzmanlar denizlerimizdeki balık neslinin tükenmemesi için uyardı:

“Boyu 9 cm’den küçük hamsi, 11 cm’den küçük tekir, 13 cm’den küçük istavrit ve barbunya, 14,5 cm’den küçük mezgit, 25 cm’den küçük lüfer ve 30 cm küçük levrek balıklarını almayın.”

YORUMLAR 5
  • yenimezun 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün yorumculara katılıyorum. önce bataklığı kurutsunlar. iş yapıyormuş gibi gözükmesinler.
    Cevapla
  • ramazan taşkıran 9 yıl önce Şikayet Et
    bence balık boyundan ziyade. daha dün gece eskihisarda balıktaydım.tuttuğum istavritlerde havyar vardı ve balık çok az var . bu gece tekneler tutmaya başladı düşünün gerisini. av ve av yasağını koyanlar eminim hiç balık tutmamıştır. bir diğer konu. tekne ağ atıyor bu ağa çeşitli balıklar geliyor bunların boyunu nasıl ayarlasın tekneci. çözüm av yasağı eylül 20. ve boy limiti olmamalı. bence..
    Cevapla
  • bahadır yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    laf olsun torba dolsun türü bir açıklama olmuş.. avlanan balıklar mezata gelir.mezatta görevli bir uzman vardır.onun denetiminden geçmeyen balık satılamaz.ayrıca bizim denizlerimiz iç deniz.okyanus değil.balık avlama konusunda kuralların büyük bir kısmı uygulanmaz..sahiller sürekli rıhtım düzenlemesi adı altında doğallığından uzaklaştırıldı.özellikle kocaeli körfezi doldurula doldurula güzelim körfez gölete döndürüldü.buranın insanları bilir.körfez bir akvaryumdur.balıkların üreme bölgesidir.sanayi kuruluşlarını saymıyorum bile.ayrıca karadenizde avlanan hamsiye kota koyulması lazım.besin zincirinin altındaki hamsiyi sonuna kadar avlamak hataların en büyüğü.ben bir şeylerin düzeleceğine inanmıyorum.bizim milletimiz ağıt yakmayı seviyor.
    Cevapla
  • huseyin kose 9 yıl önce Şikayet Et
    Balık haline hiç gittiniz mi? . Balık hallerinin halini soran yok. Her türlü balık satılıyor ve kontrol etmesi gereken su ürünleri yetkilileri binaya davul çalarak giriyorlar. Yasak olan ve uygun boyda olmayan balıklar tezgah altı ediliyor. Güya yetkililer de sıkı bir kontrol yapıp binayı terk ediyorlar. Daha sonrası malum, balıklar tekrar tezgaha. Danışıklı bir senaryo olduğu apaçık belli. Bu adamlar bugün kazanmak uğruna geleceğimizi yok etmekten çekinmiyor. Biz de uyuyoruz.
    Cevapla
  • huseyin kose 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz almasak ne olacak.... Siz önce avlayanları kontrol altına alın. İnce gözenekli ağları yüzünden balık neslini kurutuyorlar. Trol avcılığının bir an önce yasaklanması lazım. Anlamıyorsunuz trol deniz dibini tarıyor, balık yuvalarına zarar veriyor. Bu kadar denize sırtı dönük bir millet olamaz. Ve deniz hakkında bir fikri bile olmayan yetkililer çıkmış bu balıkları almayın diyor. Sen önce avlatma. Balık öldükten sonra ben alsam ne yazar almasam ne?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!