Akdamar Kilisesi'nde beşinci ayin

Özel izinle yılda bir kez ibadete açılan Van'da Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi, bugün beşinci ayine ev sahipliği yapacak.

Akdamar Kilisesi'nde beşinci ayin
Akdamar Kilisesi'nde beşinci ayin
GİRİŞ 07.09.2014 10:20 GÜNCELLEME 07.09.2014 11:49

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi, bugün beşinci ayine ev sahipliği yapacak.

Gevaş ilçesi sınırlarındaki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde bu yıl beşincisi yapılacak ayin öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerden itibaren Akdamar İskelesi, çevresi ve adada yoğun güvenlik önlemi alırken, Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ve Sualtı Grup Amirliğinde görevli polisler de bomba dedektör köpekleri eşliğinde hem gölde hem de teknelerde arama yaptı.

ADAYI DA GEZME FIRSATI BULDULAR

Ayine katılmak üzere yurt içi ve yurt dışından kente gelen çok sayıda kişi de erken saatlerde adaya gitmek üzere Akdamar İskelesine geldi. Oluşturulan kontrol noktalarında üst aramasından geçtikten sonra teknelere alınan misafirler, yaklaşık 20 dakika süren yolculuğun ardından adaya ulaştı. Konuklar, saat 10.30'da başlayacak ayin öncesinde adayı gezme fırsatı da buldu.

AYİNİ ARAM ATEŞYAN YÖNETECEK

Ayin süresince, polis, jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekiplerinden oluşan 500 kamu görevlisinin adada ve sahilde görev alacağı öğrenilirken, adada 112 Acil Sağlık helikopteri, sahilde ise ambulanslar hazır bekletilecek.

Türkiye Ermenileri Patrikvekili BaşEpiskopos Aram Ateşyan'ın yöneteceği ayine, bu yıl ilk kez Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, New York Patriği Başepiskopos Khajag Barsamyan ile bazı din adamları katılacak.

Yurt dışından gelen bir koronun da konser vermesinin ardından din adamları, Gevaş Belediyesi tarafından oluşturulan "Kardeşlik sofrasında" vatandaşlarla yemek yiyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır