PKK, Muş'ta 10 çocuğu kaçırdı

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'ne dün gece yarısı gelen PKK'lı teröristler 10 çocuğu silah zoru ile dağa kaçırdığını açıkladı.

PKK, Muş'ta 10 çocuğu kaçırdı
PKK, Muş'ta 10 çocuğu kaçırdı
GİRİŞ 08.09.2014 15:01 GÜNCELLEME 08.09.2014 15:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dün gece yarısına doğru ellerinde silahlarla köye gelen yaklaşık 30 PKK'lı, köylüleri camide topladı.

Halktan kendilerine destek vermelerini isteyen PKK'lılar, giderken 1'i kız olmak üzere yaşları 12- 15 arasında değişen 10 çocuğu yanlarına alıp götürdü.

Çocuğunu örgüte vermek istemeyen bir babanın, "Onu bırakın beni götürün" sözleri üzerine PKK grubundaki teröristlerden biri, "28 yıldır dağlarda 'Askerlik' yapıyorum. Bize asker lazım" diye bağırdığı ifade edildi.

Çataklı Köyü Muhtarı 68 yaşındaki Kemal Korkmaz 3 eşi, 22 çocuğu ve 50 torunu ile birlikte gazetelere haber olmuştu. 1100 nüfuslu köyde oturanların 750'sini çocuklar oluşturuyor.

Vali Vedat Büyükersoy, "Çocukların kendi istekleri ile mi yoksa zorla mı götürüldüğünü bilmiyoruz. Gerekli soruşturmayı yapıyoruz. İlerleyen saatlerde detaylı bilgi vereceğiz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Remzi Altunkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin vali kendi istegi ilemi zorlami götürüldü arastiriyoruz diyorsun. neticede cocuk cocuk gerci seninde elin kolun bagli
    Cevapla
  • Salih ÖZYERLİ 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK Kaçırmaz!. Bazı aklı evveller diyordu ya PKK çocukları kaçırmıyor kendileri gidiyor diye. Bunlar da kendi gitmiştir!, dağda evcilik oynayacaklar zahar!.
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    PARALEL PKK. Bu 'paralel' sözcüğü yüzünden Geometri'den nefret etmeye başladım;oysa en sevdiğim Matematik alanıydı. Neyse,Bahçeli gibi bir Geometri dahimiz var da... Onun 'üçgenleri' ve 'ok'larıyla idare edecez artık!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti