Mersin'de yeşil örtü yok oluyor

Mersin-Antalya kara yolu üzerinde yeşil örtüler son günlerde mermer ocakları ve maden ocaklarına açılıyor.

Mersin'de yeşil örtü yok oluyor
Mersin'de yeşil örtü yok oluyor
GİRİŞ 15.09.2014 16:33 GÜNCELLEME 15.09.2014 16:33

Mehmet Miras'ın haberi

Bitki türlerinin en çok yoğun olduğu  Silifke Taşucu , Boğsak, kara yolu üzerindeki dağ yamaçları ndaki ağaçlar mermer tozlarından  etkilendiği gibi insan sağlığına da zarar veriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi  sınırları içinde  kalan   mermer ve  taş ocakları yeşil vadileri her geçen gün  kel alinin bağına çeviriyor. Silifke, Taşucu  Boğsak,Yeşilovacık, Aydıncık Gülnar Büyükeceli,  Bozyazı,  Anamur, Turizmin en gözde sahil ilçeleri kıyı tahribatından sonra yeşil dokularda   taş ocaklarına  ruhsat verilerek, yok oluyor.

Kıyıdaki  bitki örtüleri kuruyor sahil yolu üzerine kurulan taş ocakları, çevre kirliliğine yol açıyor.  dağlardan taş çıkarılan ocaklardan dolayı, köylüler mahsul alamaz hale gelirken, dere yatakları çamur akıyor.

Tarım yok

D 400 Antalya Kara yolu üzerinde bulunan  mermer ocaklarından çıkan beyaz tozlar yaşanan Toz sorununun dışında  yeşili kaybetme noktasına gelindi.

 Bitki Türleri yok oldu

Mermer Taş ocağının çevresinde bulunan orman arazilerin tabakasının üzerindeki ekolojik yapısını bozduğu gibi bitki türlerinin azaldığı ve bazılarının tamamen yok olduğu, orman arazileri içinde yaşayan hayvanlarında yaşam ortamlarının bozulduğuna dikkat çekildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı