CHP elektrik ve doğalgaz zammını protesto etti

CHP Gençlik Kolları, elektrik ve doğalgaza yapılan zammı protesto etti.

CHP elektrik ve doğalgaz zammını protesto etti
CHP elektrik ve doğalgaz zammını protesto etti
GİRİŞ 02.10.2014 14:26 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde toplanan partililer, "Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın" pankartı açtı. Bakanlığın önüne soba, tezek, odun, gaz lambası ve battaniye getiren grup, hükümet aleyhine slogan attı.

Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, burada yaptığı açıklamada, partisinin, yapılan zamlara karşı kuvvetle ayakta duracağını ifade etti.

Siyasi risk bahane edilerek döviz üzerinde baskı yaratıldığını, böylece, vatandaşın cebine giren paranın eritildiğini ileri süren Böke, "CHP 81 ilde kuvvetle mesajını vermeye devam edecek. Yeni ak sarayları aydınlatmak değil, bizler, yoksulun evini aydınlatmak görevini devralacağız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Hükümet'in, 2007-2013 arasında, elektriğe, meskenlerde yüzde 29, tarımsal sulamada 24, sanayide ise yüzde 112 oranında zam yaptığını söyledi.

Türkiye'nin, "zamlar ülkesine" dönüştüğünü savunan Nazlıaka, CHP'nin, vatandaşların hakkını, Türkiye'nin 81 ilinde yapacağı etkinliklerle güçlü bir şekilde savunacağını kaydetti.

Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da elektrik ve doğalgaza yapılan zammın hayatın her alanında hissedileceğini ifade ederek, zamların sebebinin "savaş bütçesi" olduğunu iddia etti.

Açıklamaların ardından oturma eylemi yapan gruptakiler, soba yaktı. Eylem sırasında, battaniyeleri üzerlerine alan Böke ve Nazlıaka, gaz lambası taşıdı.

Grup, daha sonra eylemini sonlandırarak, bakanlığın önünden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    BARİ ARADAN SUNNETİ DE ÇIKARIN.. hazır protesto mevsimi açılmışken, bir CHP mebusunun aklına gelmedi mi.SUNNETİN YASAKLANMASI.. insan hakları mahkemesi din dersini yasaklıyor da CHPliler sunneti yasaklatmak için önce anayasa mahkemesine, sonra da avrupaya bildirip davacı olmak akıllarına gelmiyor mu.hazır başörtusu için mahkemlere koşulurken ARADAN SUNNETİ DE ÇIKARIN.BARİ..
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    PROTESTO EDECEKSENİZ AYLİN NAZLIAKA YI PROTESTO EDİN.. CHP nin milletvekili yasaları çiğneyerek,kullanılması izne tabi kaçak kuyu suyu içerek ishal olmuştur.Tabi ishal olmasını şebeke suyuna bağlayıp, Melih Gökçek i zor durumda bırakmak için ishal olduğunu Türkiyeye ilan etmiş sebebi olarakta Ankaradaki şebeke suyunu göstermişti.Halbuki ishal olma sebebi şebeke suyu değilde ,bir milletvekilinin yasalara aykırı olarak kullandığı kuyu suyundan kaynaklandığı tespit edilmiştir.Bir CHP milletvekilinin yasaları ihlal etmesi dolayısıyla,CHP yi zor durumda bırakması sebebiyle en başta PROTESTO edilmesi gereken kişidir.Haydi bakalım CHP gençliği Aylin Nazlıaka nın evinin önüne protesto için.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    SİZ NE ANLARSINIZ DEVLET YÖNETİMİNDEN.CHP OLARAK NASIL OLSA SEÇİM KAZANMA ŞANSINIZ YOK.ATIN BOL KESEDEN GELİNCE YARI FİYATINA İNDİRECEĞİZ DEYİN.. CHP gençleri Elektrik ve doğal gaz zammını protesto ediyormuş.Siz devlet idaresinden ne anlarsınız.Hiç bir hükümet keyfi veya gereksiz zam yapamaz,yapmaz.Hele hele önümüzde 8 ay sonra seçim varken.Yıllardır zam yapılmazken neden protesto etmiyordunuz.Nasıl olsa seçim kazanıp ülkeyi yönetme gibi bir derdiniz yok.Atın bol keseden biz gelince fiyatları yarıya indireceğiz deyin.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    kaçak. ankarada suyu kaçak kullanan bu vekil değilmiydi nasıl da utanmıyor kamera karşısına çıkmaya
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    Eger chp samimiyse danıştay'da iptal ettirsin ! ! . Eger chp samimiyse danıştay'da iptal ettirsin zamları ! ! yoksa laf olsun torba dolsun diye eylem yapmasınlar ! !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar