Hoşgörü mezarlığında Kuran ve İncil sesleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kurban Bayramı nedeniyle dinler arası hoşgörü şehir mezarlığındaydı.

Hoşgörü mezarlığında Kuran ve İncil sesleri
Hoşgörü mezarlığında Kuran ve İncil sesleri
GİRİŞ 04.10.2014 16:01 GÜNCELLEME 04.10.2014 16:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mehmet Miras'ın haberi

Şehir mezarlığında düzenlenen törende Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Medeniyetlere ev sahipliği yapan dillerin ve dinlerin keşişim noktası olan Mersin şehir mezarlığında  Hoş görünün dinler arasında  ayırım olmadığını Müslüman,, Hristiyan yahudi. Kardeşlerimin  bir arada olan  mezarlarının  görüldüğünü. söyledi.

Mersin Mezarlığı'nda bir araya gelen semavi dinin temsilcileri, geleneksel dua töreninde insanların birbirine hoşgörü ile bakması mesajını verdi. Törende Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Katolik Kilisesi mensupları Yunus Emre'den ilahi okudu. Mersin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani liderlerinden Roberto Ferrari, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki 9. Geleneksel Dua Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı ve yeni yılını en içten duygularla kutladığını söyledi.

İlahi ve İncil okundu

Şehir mezarlığında Musevi, Hristiyan ve Müslüman vatandaşların mezarlarının bir arada bulunduğunu vurgulayan İtalyan Katolik Kilisesi ruhani liderlerinden Coşkun Teymur, dinler arası dayanışmanın en önemli örneğinin mozaik bir kent olan Mersin'de yaşandığına dikkat çekti. Farklı dinlere mensup insanların, bu mezarlıkta huzur içinde yattıklarını belirten Teymur,, semavi dinlerin barış, kardeşlik ve sevgiyi emrettiğini vurguladı. Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Şehir mezarlığı imamı Orhan Hatun ve Ramazan Güney,  ile  farklı dinlere mensup vatandaş katıldı. Törennin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Müftülüğe bağlı imamlar, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani liderlerinden Roberto Ferrari, İtalyan Katolik Kilisesi ruhani liderlerinden Coşkun Teymur, Türk şehitliğine gül ve karanfil bırakarak dua ettiler.

HABER 7

YORUMLAR 2
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    DİNLER ARASI HOŞGÖRÜ SADECE İSLAMDA VARDIR.DİĞER DİNLER İSLAMA DÜŞMANDIR.SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA DİYEN İSLAMDIR.. Dinler arası hoşgörü,diyalog hepsi safsata.Diğer dinlere karşı hoşgörü sadece islamda vardır.Senin dinin sana benim dinim bana demektedir.Dinine saldırı olmadığı müddetçe islam kimseye düşman gözüyle bakmak.Oysa budizm den hristiyanlığa,yahudiliğe kadar,inançsızlık olan ateizme kadar hepsi islam düşmalığı yapar.Yeri geldiğinde işbirliği yapar.Tarihte haçlı seferleri buna en güzel örnektir.Dinler arası diyalog,hoşgörü safsatasıyla millet uyuşturulmaya çalışılıyor.islamı tanımadan başka dinleri tanımasına yol açan kapı oluyor.İslamı tanımadığı için mukayese yapacak kapasitede olmayan başka dinleri rahatlıkla tercih edebiliyor.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ...... sayın feto bu senin eserin eserinle öğün.iyi karıştırdın memleketi.edip yüksel .zekeriya beyza.ihsan eliaçık mustafa islamoğlu yaşar nuride senin yaptıklarının onda birini yapmadılar henüz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır