Yüksekova'daki gösteriler sona erdi

IŞİD'in Kobani'deki saldırıları bahanesiyle, Yüksekova ilçesinde 6 gündür devam eden izinsiz gösteriler sona erdi.

Yüksekova'daki gösteriler sona erdi
Yüksekova'daki gösteriler sona erdi
GİRİŞ 10.10.2014 18:12 GÜNCELLEME 10.10.2014 18:12

IŞİD'in Kobani'deki saldırıları bahanesiyle, Yüksekova ilçesinde 6 gündür devam eden izinsiz gösteriler, Demokratik Bölgeler Partisince (DBP) yapılan anonsların ardından sona erdi.

Öğle saatlerinde DBP'ye ait araçtan ilçe merkezindeki esnafların kepenklerini açmaları için anonslar yapılırken, belediye ekiplerince cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları başladı.

Belediye ekipleri, olaylarda yola konulan barikatları ve taşları, iş makineleriyle kamyonetlere yükleyerek ilçe dışına taşıdı.

Olayların durması ve yapılan anonsların ardından, esnaf iş yerlerinin kepenklerini açmaya başladı ve ilçede günler sonra hayat normale döndü.

Çatışmalar sırasında 31 kişi hayatını kaybetti

IŞİD'in geçen hafta Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bir bölgede bulunan Kobani'ye girmesi bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde, terör örgütü PKK ile ideolojik çatışma içinde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) taraftarları arasındaki çatışmalar ve bu çatışmalar sırasındaki yaşanan kargaşa nedeniyle Diyarbakır'da 11, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep'te 4 ile Batman, İstanbul, Adana, Van ve Muş'ta birer kişi olmak üzere 31 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması