Kobani vandalları tek tek böyle toplandı

PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından görüntülendi.

GİRİŞ 27.10.2014 15:49 GÜNCELLEME 27.10.2014 16:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Emniyet tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Ayn'el Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 6.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak, olaylara karıştığı ve PKK-KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şüphelilerin yakalanmalarına yönelik olarak ilimize bağlı farklı ilçelerde yapılan operasyonel çalışmalarda 16 şüpheli şahıs yakalanarak farklı çap ve markalarda silah, bu silahlara ait çok sayıda fişek, 95 adet atıma hazır molotof kokteyli ve diğer suç unsurlarına el konulmuş olup; adli mercilere çıkarılan şüpheli şahıslardan 5'i tutuklanmış, 9 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 2 şüpheli şahıs serbest bırakılmıştır. İlimizde meydana gelen olaylar ile ilgili olarak şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çok yönlü çalışmalara devam edilmektedir.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN MOLOTOF TAŞIMA GÖRÜNTÜLERİ

Polisin yaptığı çalışmalarda Esenyurt'ta bir iş yerinde molotof kokteyli saklandığı tespit edildi. İş yerine düzenlenen baskında 95 adet atıma hazır molotof kokteyli ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı. İşyerinin güvenlik kamerası yansıyan görüntülerde şüphelilerin hazırladıkları molotof kokteylleri beyaz bir araçtan indirerek işyerine soktukları görülüyor.
Bağcılar, Sultanbeyli, Beyoğlu ve Kadıköy'de çıkan olaylarda polise ve çevredeki işyerlerine taş atan şüpheliler de polis kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerden harekete geçen polis şüphelilere operasyon düzenledi. Beyoğlu ve Sultangazi'nin de aralarında bulunduğu 5 ilçede eş zamanlı düzenlenen baskınlarda bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda evlerde yapılan aramalar ve ele geçirilen silahlar yer alıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Muhsin 9 yıl önce Şikayet Et
    Vandallara en ağır ceza verilmeli.İbret için en ağır ceza verilmeli ki bir daha yapamasın.
    Cevapla
  • antepli 9 yıl önce Şikayet Et
    ne olacakki bunlar yakar yikar fukara halk yilbasindan sonra gelecek zamla bütün zarari öder hükümette sadece siddetle kınar olur biter alistik artik bu tür türk filimlerine
    Cevapla
  • bunları sallandıracaksın 9 yıl önce Şikayet Et
    idam geri gelsin. bunları hapse atmak anlara ödül olur
    Cevapla
  • Kurabiye Canavarı 9 yıl önce Şikayet Et
    Ee ne duruyorsunuz. Sorgula , gebert , göm.
    Cevapla
  • alper gündoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNDAN EMİN OLUNKİ ÇOK KISA BİR SÜREDE HEPSİ SERBEST KALICAK.YAPTIKLARI YANLARINA KAR KALICAK.TEKRAR YAKICAK,TEKRAR YIKICAK VE YASİNLERİMİZİ TEKRAR KATLEDİCEKLER.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi