Ankara'dan 300 bin kişilik göç senaryosu!

Ankara, Halep’in düşmesi durumunda 300 bin kişilik göç için senaryo hazırladı. Türkiye’ye 150 bin kişi gelecek

Ankara'dan 300 bin kişilik göç senaryosu!
Ankara'dan 300 bin kişilik göç senaryosu!
GİRİŞ 08.11.2014 08:24 GÜNCELLEME 08.11.2014 08:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Suriye'de Esed güçleri, Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan Halep’in merkeziyle bağlantıyı sağlayan Handerat’a saldırılarını artırdı. Rejim güçlerinin, muhaliflerin tek bağlantı hattı olan 4 kilometrelik koridoru kapatıp kenti tamamen kuşatmayı amaçladığı öğrenildi. Esad rejimi bu koridoru kapatmayı başarırsa Halep-Kilis hattından Türkiye’ye büyük bir göç dalgasının yaşanmasından korkuluyor. Suriye ve IŞID’den kaçanlara açık kapı politikası uygulayan Türkiye, yeni bir göç dalgasını içeren felaket senaryosu hazırladı. Senaryoya göre kent düşerse 300 bin kişilik bir göç dalgasının başlayacağı tahmin ediliyor. Göç dalgasıyla Türkiye sınırınaysa 150 bin kişi gelecek. Türkiye, sınıra dayanacak on binlerce göçmen için hazırlıklarını tamamladı. 

TEK GÜVENLİ BAĞLANTI NOKTASI
 
Halep’ten başlayıp Kilis’e uzanan 80 kilometrelik Handerat-Kilis hattı, muhaliflerin Türkiye ile tek güvenli bağlantı noktası. Halep’in Şam rejiminin kontrolüne geçmesiyle muhalifler Türkiye sınırına çekilmek zorunda kalacak. Çatışmalardan kaçan on binlerce kişi, hem Esad hem de IŞİD güçlerinin hakim olduğu bölgelerden Türkiye’ye geçmek zorunda kalacak. Bu da on binlerce insanın can güvenliğinin olmaması anlamına geliyor.
 
Türkiye, Halep’in düşmesi halinde yaşanacaklar konusunda ABD ve bölgede etkin olan ülkeleri uyardı. Halep’in Esed’in eline geçmesi halinde muhalif Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) elinde Suriye genelinde büyük kent kalmamış olacak. Esed rejimi, IŞİD’in elindeki Rakka ve Deyrizor dışında Suriye’deki bütün büyük kentlerde kontrolü eline geçirmiş olacak.
 
SURİYELİ GÖÇMEN SORUNU PROVOKASYON TEHLİKESİ
 
Güvenlik raporlarına da yansıyan göçmen sorununa karşı BM tarafından acil önlem alınmazsa Türkiye’nin ciddi sorunlar yaşayacağı belirtiliyor. İşte rapordaki sorunlar:
 
-Göçmen Suriyeli sayısının artmasıyla yerel halk kendini ihmal edilmiş gibi hissetmeye başladı, provokasyonlara açık hale geldi.
 
-Dilencilik, refakatsiz çocuklar, hırsızlık, fuhuş, insan ticareti, çocuk işçiliği, çok eşlilik, erken yaşta evlilik ve şiddet olaylarında artış başladı.
 
-Göçmen kamplarının dışına çıkılmasıyla metruk, boşaltılan evlerin kiralanması ve işgal edilmesi sorunu ortaya çıktı.
 
-Suriyeli göçmenlerin şartlarının ağırlaşması provokatif eylemlere zemin hazırlıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 15
  • Erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemel Halep de göç edecekleri Suriye'nin diğer güvenli bölgelerine yönlendirilmeleri sağlanmalı mesela kobaniye...
    Cevapla
  • Ottoman Empire 9 yıl önce Şikayet Et
    assad´ı durduracak tek ordu işid´di ve amerikan bombardımanın ardınan assad tekrar güç kazandı. amerikanın destekledigi ve sürdürdügü savaş hiçbir zaman dogru olamaz.
    Cevapla
  • bak hele bak 9 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında adamın birinin suriyeli mazlumlara devlet olacaksınız gazını kendi iradesiylemi verdiğini sanıyorsunuz.Rusya Çin İran Abd ye benzemez senin gibi laf kabadayısınıda alır akdenize fırlatır çakma müttefiğin ile birlikte haçlının şamar oğlanı seni... Ne filistin ne ırak ne pkk ne pyd ne havada uçan sinek hakkında seninle hem fikir bu nasıl müttefik :D.Ama bak ruslara limandan ayrılıyormu düşen uçağa misilleme yapıp vursaydın un edecekti bizleri komunistler o zaman nutukta işe yaramayacaktır sanıyor abd avrupa arkasında olacak çok beklersin bir tekmede onlar atacak sana... Millet düşünmezki balık hafızalı bizim millet...
    Cevapla
  • sadik 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağa bu uyardı ağzını bırakın artık sizler bir kendinize bakın hükumet tam bir şamar oğlanı sınırlar delik deşik paramparça oluyor halen bu uyardı ağzı kendinizi dev aynasında görüp bir de komik olanı kendiniz inanıp duruyorsunuz.Size kim inanıyor biliyor musunuz sadece kendiniz.... Ha unuttum bir kısmınız inanmıyorsunuz dediklerinize.
    Cevapla
  • alperenleriz07 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece kadir inanır
    Cevapla
  • uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    selahattin demirtaş ABD ye kobani için gitti ve ABD aylarca kobaniyi korudu ve koruyacakta. ama Türkiyenin cumhur başkanı Halep için onca uyarıda bulunuyor ipleyen yok.demekki gercek dost ABD değil IŞID. Rusya ve Çin. ABD gözümüzün içine baka baka türkleri kandırıyor. düşmanlık ediy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz