İstanbul'da ABD askerlerine yönelik eylem

TGB Genel Başkanı Cengiz: "Joe Biden, Türkiye'ye gelecekmiş. Ama biz hazırlıklıyız. Yani diyoruz ki Biden'a, geldiğinde senin karşına dikilecek Türk gençliği var. Bunu bil. O yüzden gelme"

İstanbul'da ABD askerlerine yönelik eylem
İstanbul'da ABD askerlerine yönelik eylem
GİRİŞ 16.11.2014 14:31 GÜNCELLEME 16.11.2014 14:31

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'ye yapacağı resmi ziyarete ilişkin, "Joe Biden, Türkiye'ye gelecekmiş. Ama biz hazırlıklıyız. Yani diyoruz ki Biden'a, geldiğinde senin karşına dikilecek Türk gençliği var. Bunu bil. O yüzden gelme" dedi.

Cengiz, Kadıköy'deki Üvericin Ka Bahçe'de düzenlenen basın toplantısında, Eminönü'nde Amerikan askerlerine yönelik yaptıkları eylemin tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdığını belirterek, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaptıkları eylemde "onur çiğneme" durumunun söz konusu olmadığını dile getiren Cengiz, bu eylemle Amerikan halkının değil, ABD'nin politikalarını çiğnediklerini ve Atlantik medyası dışındaki yerlerde, eylemin büyük bir coşkuyla karşıladığını ifade etti.

Cengiz, Amerika'daki makamların kendileri için "sokak eşkıyası" ifadelerini kullandığını aktararak, "Bir kere biz bu tanımdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü eşkıya tanımı, Türk devriminin 150 yıllık birikimine atfedilmiş bir kavramdır. Bizim için bu tanımlama hangi tarihsel mirasa sahip olduğumuzun göstergesi olmaktadır aynı zamanda" diye konuştu.

Bu konuda, hükümetin ve diğer siyasi partilerin tutumunu eleştirerek, olayla ilgili soruşturulacak hiçbir şey olmadığını savunan Cengiz, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'ye yapacağı resmi ziyarete ilişkin de şunları söyledi:

"Dünyanın bütün milletleriyle kardeşlik duygusu içerisindeyiz. Amerikan halkını da kardeşimiz olarak görüyoruz. Ancak onların devlet örgütlenmeleri, asıl eşkıyalık yapan temsilcileri bütün dünyada savaşı, yıkımı, terörü getirmektedir. Onların artık egemenlik kurma çabalarına son vereceğiz. Joe Biden, Türkiye'ye gelecekmiş. Ama biz hazırlıklıyız. Yani diyoruz ki Biden'a, geldiğinde senin karşına dikilecek Türk gençliği var. Bunu bil. O yüzden gelme."

Basın açıklaması atılan sloganlarla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak