Didim’de "Berkin Elvan eylemi" davası

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün süren tedavi süreci sonunda ölen Berkin Elvan'ı anmak için Didim Kent Meydanı'nda çadır kurarak eylem yapan 30 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı

Didim’de "Berkin Elvan eylemi" davası
Didim’de "Berkin Elvan eylemi" davası
GİRİŞ 17.11.2014 19:58 GÜNCELLEME 17.11.2014 19:58

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün süren tedavi süreci sonunda ölen Berkin Elvan'ı anmak için Didim Kent Meydanı'nda çadır kurarak eylem yapan 30 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Didim Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan 14'ü ile avukatları katıldı.

Sanıkların kimlik tespitlerinin yapılarak iddianamenin okunduğu duruşmada, ifadesi alınan sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Bu arada, duruşma öncesi ve süresince Didim Adliyesi çevresinde polis ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Duruşma, diğer sanıkların ifadelerinin alınması için ertelendi.

Olay

İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün süren yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan’ı anmak için Didim Gençlik Platformunca 15 Mart 2014 tarihinde Didim Kent Meydanı'nda 3 günlük oturma eylemi düzenlemişti.

Oturma eylemi düzenleyen gruba polis müdahale etmiş ve 30 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar hakkında yürütülen soruşturma sonunda, "mala zarar verme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Konunu'na muhalefet" suçlarından dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti