Rektörlük atamaları

CBÜ rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Çelebi: "Herkesin güven içinde olduğu, herkesin işine sahip çıktığı, görüşü, düşüncesi ne olursa olsun, işini doğru yapanın takdir göreceği, yanlış yapanın da elbette bunun sonuçlarına katlanacağı bir üniversiteyi hemen ve öncelikle hayata geçirmek öncelikli temennim, dileğim ve görevim olacak"

Rektörlük atamaları
Rektörlük atamaları
GİRİŞ 18.11.2014 13:51 GÜNCELLEME 18.11.2014 13:51

Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, "Herkesin güven içinde olduğu, herkesin işine sahip çıktığı, görüşü, düşüncesi ne olursa olsun, işini doğru yapanın takdir göreceği, yanlış yapanın da elbette bunun sonuçlarına katlanacağı bir üniversiteyi hemen ve öncelikle hayata geçirmek öncelikli temennim, dileğim ve görevim olacak" dedi.

Prof. Dr. Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rektörlüğe atanmasından onur duyduğunu, güzel hizmetlere imza atma hedefinin bulunduğunu belirterek "Başta ben olmak üzere bize düşen üniversiteye ne verebileceğimizi düşünmek ve üniversite için çalışmak. Üniversiteden bir şey almak değil, aslolan üniversiteye bir şeyler vermek. Rektör olarak görevi devraldıktan sonra benim de sorumluluğum bu" dedi.

Kendisinden önce başlatılan işlemlerin doğru olanlarını devam ettireceklerini, kendilerine uygun üslup, tarz ve öncelikler doğrultusunda üniversiteyi güzel ve doğru bir şekilde yönetme gayreti içinde olacaklarını bildiren Çelebi, şunları söyledi:

"İlk yapmamız gereken şey, üniversitede en kısa sürede huzuru, adaleti temin etmek, herkesin huzur duyduğu bir ortamı sağlamak. Herkesin güven içinde olduğu, herkesin işine sahip çıktığı, görüşü, düşüncesi ne olursa olsun, işini doğru yapanın takdir göreceği, yanlış yapanın da elbette bunun sonuçlarına katlanacağı bir üniversiteyi hemen ve öncelikle hayata geçirmek öncelikli temennim, dileğim ve görevim olacak."

Kemal Çelebi:

1958 yılında Manisa’da doğdu. İlk ve orta öğretimini burada tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümü’nden 1980 yılında mezun oldu. CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü'nde 1993 yılında yardımcı doçent, 1998 yılında doçent ve 2004 yılında profesör oldu. Halen Maliye Bölüm Başkanı görevini sürdüren Çelebi, aynı zamanda 2008 yılından itibaren uluslararası hakemli dergi statüsünde olan CBÜ İİBF Yönetim ve Ekonomi Dergisi’nin, yayın hayatına başladığı 1995 yılından beri editörlüğünü yürütüyor.

Uzmanlık alanı Mali İktisat Anabilim Dalı (Ekonomik İstikrarsızlık ve İstikrar Politikaları, Çevre Sorunlarının Önlenmesine Yönelik İktisat Politikaları, Vergi ve Harcama Politikaları, Kamu Tercihi Teorisi) olan Prof. Dr. Çelebi'nin öğretim üyesi arkadaşlarıyla birikte hazırladığı 'Teoride ve Uygulamada KİT’ler ve Özelleştirme, Mali Sosyoloji Üzerine Denemeler, Avrupa Birliği Yolunda Esnaf ve Sanatkârlar Araştırması, Liberal Ekonomik Düşüncede Kamu Kesiminin Büyüklüğü Sorunu, Kamu Maliyesi (Ders Kitabı) ve Türkiye’de Ekonomik İstikrarsızlığın Dışsal-Yapısal Nedenleri ve İstikrar Politikaları' kitapları bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez