Yüksekova'da "ölüm virajı" protesto edildi

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 50 sürücü, ölümlü kazaların sıkça yaşandığı Yüksekova Van karayolunun 15. kilometresinde basın açıklaması yaptı ve yolu bir süre trafiğe kapattı

Yüksekova'da "ölüm virajı" protesto edildi
Yüksekova'da "ölüm virajı" protesto edildi
GİRİŞ 21.11.2014 14:35 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:35

Hakkari ve Yüksekova şoförler ve otomobilciler odalarına bağlı 50 sürücü, ölümlü kazaların yaşandığı Yüksekova Van karayolunun 15. kilometresindeki keskin viraj nedeniyle yolu bir süre trafiğe kapattı.

Keskin virajda son iki yılda ölümlü kazaların meydana gelmesi ve çok sayıda vatandaşın da yaralanması, tepkiye neden oldu.

Söz konusu virajda bir araya gelen 50 sürücü, karayolunu 15 dakika boyunca trafiğe kapatıp yolda oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, gazetecilere yaptığı açıklama, 15. kilometredeki virajda önceki gün meydana gelen kazada oda üyeleri Sait Dayan'ın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yıllardır aynı mevkide birçok kazanın yaşandığını hatırlattı.

Arkadaşlarının "hız radarı"na uymalarına rağmen buradaki "ölüm radarı"ndan bir türlü kurtulamadığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Hakkari-Yüksekova karayolu en son 90'lı yıllarda yapıldı. Hala bu karayolunu kullanıyoruz. Yetkililerin bu yola bir an önce bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu yol dar olduğu için iki araç yan yana geçmekte zorlanıyor. Bu hükümet zamanında Başkale'den İstanbul'a ve Şırnak'tan Antalya'ya kadar takdir edilecek yollar yapıldı ama maalesef Hakkari'de henüz böyle bir yol göremedik. Tek istediğimiz bundan sonra hükümetin yol konusunda yüzünü Hakkari'ye çevirmesidir."

Basın açıklamasının ardından karayolu tekrar trafiğe açılırken karayolunu kullanan araç sürücülerinin de korna çalarak eyleme destek verdiği görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!