IŞİD ile mücadele

IŞİD’e karşı askeri operasyon planlaması için uluslararası koalisyonun 200’den fazla askeri yetkilisini bir araya getiren ABD’nin Florida eyaletindeki konferans sona erdi

IŞİD ile mücadele
IŞİD ile mücadele
GİRİŞ 22.11.2014 00:45 GÜNCELLEME 22.11.2014 00:45

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), uluslararası koalisyonda yer alan 33 ülkenin askeri yetkilisini IŞİD’e karşı askeri operasyon planlaması için Florida’daki askeri üste bir araya getiren konferansın sona erdiğini bildirdi.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada konferansın, IŞİD’i zayıflatıp bertaraf edilmesi için 200’den fazla askeri yetkiliyi bir araya getirdiği kaydedildi. Açıklamada, 10 gün süren konferansın özellikle Iraklı güvenlik güçlerinin eğitilmesi, onlara yardım edilmesi ve tavsiyede bulunulmasına yönelik koalisyon ortaklarının planlarına odaklandığı ifade edildi.

CENTCOM Komutanı Lloyd Austin da konferansla ilgili “Bölgesel kampanyamızın gücü olan geniş katılımlı koalisyon, IŞİD’i yenilgiye uğratmak ortak amacıyla bir araya geldi. Geride kalan bir haftayı aşkın sürede, 33 ulusun en iyi askeri planlayıcıları görüştü ve Iraklı güvenlik güçlerinin eğitilmesi, onlara tavsiyede bulunulması ve yardım edilmesi planlarını geliştirdi. Bugün görüşmelerin neticesini aldım ve muazzam ilerleme kaydedildiğini görmekten memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey’in başkanlığında 21 koalisyon ülkesinin askeri liderleri IŞİD’e karşı mücadeleyi görüşmek için geçen ay da başkent Washington’da toplantı yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...