Bulgaristan'da iki HÖH milletvekili parti grubundan ihraç edildi

Bulgaristan 240 sandalyeli parlamentoda 38 kişilik grubu olan, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, iki milletvekilini parlamentodaki grubundan ihraç etti.

Bulgaristan'da iki HÖH milletvekili parti grubundan ihraç edildi
Bulgaristan'da iki HÖH milletvekili parti grubundan ihraç edildi
GİRİŞ 28.11.2014 13:10 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:10

HÖH milletvekili Tuncer Kırcaliev, Günay Hüsmen ile Musa Palev adlı milletvekillerinin "partinin iç disiplinine" aykırı hareket etmekten grup üyeliklerine son verildiğini duyurdu.

Ülkede 5 Ekim'de yapılan genel seçimde, seçim yasasının öngördüğü "tercihli oy" avantajından yararlanan Hüsmen ve Palev’in HÖH’nin belirlediği aday sırasını bozarak, daha üst konumdaki adayların yerine parlamentoya girdikleri bildirildi.

Seçim yasasına göre, seçmenler tercih ettikleri siyasi oluşumunun kura ile çekilen numarasını pusulada işaretlerken, listede sıralanan adaylar arasında da tercih yapabiliyor.

"Tercihli oy" olarak adlandırılan bu durumdan yararlanan Hüsmen ve Palev, Kırcaliev tarafından partideki "centilmenlik anlaşmasını" bozmakla suçlandı.

İhraç işleminden sonra HÖH’nin parlamentodaki grup üyelerinin sayısı 36’ya düştü. İhraç edilen iki milletvekili, çalışmalarını “bağımsız” olarak sürdüreceklerini açıkladı.

HÖH milletvekili Tuncer Kırcaliev, parti olarak "tercihli oy" sistemine karşı olduklarını ifade etti. Kırcaliev, ayrıca ihraç edilen iki milletvekilinin daha önce adaylıktan vazgeçeceklerine dair söz verdiklerini ancak sözlerini tutmadıklarını savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...