Batı Afrika'daki Ebola salgını

Senegal'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Ebola salgınına karşı acil önlem alınmadığı taktirde uzun vadede ciddi sorunların oluşabileceği uyarısında bulundu

Batı Afrika'daki Ebola salgını
Batı Afrika'daki Ebola salgını
GİRİŞ 28.11.2014 13:11 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:11

Senegal’de toplanan bazı sivil toplum kuruluşları, bazı Batı Afrika ülkelerindeki Ebola salgınına karşı acil önlemler alınmasını ve bu ülkelere acilen yardım edilmesini istedi.

Senegal'in başkenti Dakar’da salgınla mücadele konusunu görüşmek için toplanan çocuk haklarını koruma derneği Save The Children, insani yardım derneği Actionaid, Uluslararası Af Örgütü, yardım örgütü Oxfam, uluslararası dayanışma kuruluşu World Vision ve açlıkla mücadele eden WaterAid, Ebola salgının durdurulması için siyasi bir irade tarafından desteklenen somut önlemlerin şart olduğu konusunda ortak görüş bildirdi.

Uluslararası toplumun dikkatini virüsün görüldüğü ülkelerde yaşanan sıkıntılara çeken sivil toplum kuruluşları temsilcileri, salgının yol açtığı krize acil önlem alınmadığı taktirde gıda güvenliği, sağlık sektörü ve çocukların, uzun vadede olumsuz etkileneceği uyarısında bulundu.

Virüsün görüldüğü Batı Afrika ülkelerinde salgının ekonomiye ciddi zarar verebileceğini belirten Save The Children Başkanı Eric Hazar, söz konusu ülkelerde sağlık sisteminin zayıf olması sebebiyle Ebola krizinin üstesinden gelinemediğini ifade etti.

Uluslararası Eylem Planı Başkanı Adama Coulibaly de Gine, Liberya ve Sierra Leone’de ebeveynlerinden birisi ya da ikisini kaybeden en az 3 bin 700 çocuğun bulunduğunu, uzun vadeli stratejilerden birinin de bu çocukların korunmasıyla ilgili olması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber