Türkmenler, Peşmerge ile birlikte Kerkük'ü savunmak istiyor

ITC Başkanı Salihi: "Peşmergeyle birlikte Kerkük'ün savunmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Ancak bunun için merkezi Irak hükümetinden bazı taleplerimiz var"

Türkmenler, Peşmerge ile birlikte Kerkük'ü savunmak istiyor
Türkmenler, Peşmerge ile birlikte Kerkük'ü savunmak istiyor
GİRİŞ 28.11.2014 16:07 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:07

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşed Salihi, Kerkük'ü Peşmergeyle birlikte savunmak istediklerini belirtti.

Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz de Peşmergeyle birlikte Kerkük'ün savunmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Ancak bunun için merkezi Irak hükümetinden bazı taleplerimiz var. Nasıl ki Irak askerlerine ve Peşmergeye silah ve maaş desteği sağlanıyorsa, Türkmen milisler için de gereken yapılmalı. Biz aynı hakları Türkmenler için de istiyoruz" dedi.

Çok sayıda gönüllü silahlı Türkmen olduğunu ancak bunları bir teşkilat içine sokamadıklarını vurgulayan Salihi, "Çünkü merkezi hükümetten yasal statü bekliyoruz. Tavuk, Tazehurmatu, Tuzhurmatu ve Altunköprü'yü Türkmen milisler savunuyor. Biz de Kerkük'ü koruyacak güçteyiz. İstediğimiz gönüllü Türkmenlerin milis olmaktan çıkıp ulusal güvenlik gücü olarak tanınmasıdır" ifadelerini kullandı.

IŞİD'den Kerkük'e yeni saldırı hazırlığı

Öte yandan Kerkük'teki Peşmerge Komutanlığı Sözcüsü General Hiva Abdullah, Kerkük'ün güneyinde Riyad ve Havice ilçelerini elinde tutan IŞİD'in, kente yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu söyledi.

Muhtemel IŞİD saldırılarına karşı savunma hattı oluşturduklarını anlatan Abdullah, Kerkük'ün düşmemesi için daha fazla ağır silaha ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Abdullah, koalisyon ülkelerinin, Peşmergeye silah yardımı yaptığını, aynı desteği Irak hükümetinden de beklediklerini kaydetti.

Bu arada, Kerkük'ün 20 kilometre güneyindeki Mektep Halit bölgesinde önceki gün meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden Peşmerge sayısının 10'a yükseldiğini aktaran Abdullah, çatışmada 80 IŞİD militanının yaşamını yitirdiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!