Öğrencilere hayvan sevgisi aşılayacak proje

Kütahya'da bir ilkokulda, okul yönetimi öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için, bahçedeki ağaçlara ahşap kuş yuvaları astı

Öğrencilere hayvan sevgisi aşılayacak proje
Öğrencilere hayvan sevgisi aşılayacak proje
GİRİŞ 05.12.2014 16:48 GÜNCELLEME 05.12.2014 16:48

Kütahya'da bir ilkokulda eğitim gören öğrenciler, okul yönetimi tarafından başlatılan ''Yuvasız Kuşlar Projesi'' kapsamında okul bahçesindeki ağaçlara ahşap kuş yuvaları astı.

Mecidiye Mahallesi Asım Gündüz Caddesi üzerinde bulunan Abdurrahman Paşa İlkokulu Müdürü Emin Karabacak, AA muhabirine, kış mevsiminde kuşların dışarıda soğukta kalmalarına gönüllerinin razı gelmediğini, bunun için de ağaçlara ahşaptan yapılan yuvalar astıklarını söyledi.

Okul idaresi olarak hazırladıkları ''Yuvasız Kuşlar Projesi'' kapsamında Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yaparak okul bahçesine 13 kuş yuvası astıklarını dile getiren Karabacak, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizde doğa sevgisini geliştirmek, aynı zamanda hayvan sevgisini de aşılamak için proje geliştirdik. Soğuk kış günlerinde kuşların dışarıda kalmasına gönlümüz razı gelmedi. Hazırladığımız proje ile Orman Bölge Müdürlüğümüzle temasa geçtik. Sağ olsunlar bize destek verdiler. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz bu projeyi çok sevdi. Bundan sonra artık kış günlerinde kuşlarımız dışarıda kalmayacaklar. Onların da birer sıcak yuvası olacak."

Karabacak, öğrencilerin öğle yemeklerinden ve diğer zamanlarda yedikleri yiyeceklerden arta kalanları da ağaç ve duvar diplerine bırakarak kuşların beslenmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi.

Okulun 3'üncü sınıf öğrencilerinden Kübra Yiğit ve Mehmet Ali Ceylan ise soğuk kış günlerinde kuşların üşümemesi ve soğuktan ölmemeleri için kuş yuvalarını ağaçlara astıklarını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...