"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çorum'da

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Anadolu’yu dolaşarak Çanakkale ruhunu anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'nin 53. durağı Çorum oldu

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çorum'da
"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çorum'da
GİRİŞ 08.12.2014 12:37 GÜNCELLEME 08.12.2014 12:37

Ccedil;anakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Anadolu’yu dolaşarak Çanakkale ruhunu anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'nin 53. durağı Çorum oldu.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Hürriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Müzenin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Çanakkale Savaşı'nın Türkiye'nin tarihinde unutulmaz bir yere sahip olduğunu söyledi.

Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini inşa etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Zaman, şunları kaydetti:

"Çanakkale ruhunu yansıtan gezici müzenin İlimizde konuşlanması sebebiyle önemli bir günü yaşıyoruz. Çanakkale bizim gururumuzdur. Çanakkale, tarihin en şanlı, en kutsal savaşıdır, Türk milletinin büyük övünç kaynağıdır. Çanakkale'yi asla unutmamalıyız. Çanakkale, 7'den 70'e bütün insanlarımızın ruhunda yer alması gereken bir kavram. 'Çanakkale geçilmez' diyerek ülkemizi koruduk ve bugünlere geldik. Bu kahramanlığı, bu destanı unutmayacağız."

Gezici müzenin sorumlularından Ahmet Uslu ise 81 ili gezerek Çanakkale'ye gidemeyenlere o ruhu anlatmak, yazılan kahramanlık destanını yansıtmak istediklerini belirtti.

Müzenin 53. durağı olan Çorum'da da büyük ilgi gördüklerini ifade eden Uslu, "1915'te omuz omuza mücadele edip bugün Çanakkale'de koyun koyuna yatan kahramanların malzemelerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Seddül Bahir Özel Müzesi işbirliğiyle Anadolu'yu geziyoruz. Amacımız, Çanakkale'ye gidemeyenlere Mustafa Kemal'i, Yahya Çavuş'u anlatmak" dedi.

Konuşmaların ardından gezici müze, halkın ziyaretine açıldı. Müze sorumlusu Uslu, ziyaretçilere müzede yer alan 4 bin adet savaş malzemesi, kıyafetler ve diğer askeri eşyalar hakkında bilgi verdi.

Müze, bir hafta süresince ücretsiz olarak Çorum'da halkın ziyaretine açık tutulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!