Bursa'dan Suriye'deki iç savaş mağdurlarına yardım

Eğitim materyali, yakacak, un, gıda ürünü ve battaniyelerin yüklendiği 4 tır, yola çıkarıldı

Bursa'dan Suriye'deki iç savaş mağdurlarına yardım
Bursa'dan Suriye'deki iç savaş mağdurlarına yardım
GİRİŞ 11.12.2014 16:37 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:37

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'deki iç savaş mağdurlarına yönelik yardım çalışmaları kapsamında toplanan malzemeler, 4 tıra yüklenerek bu ülkeye gönderildi.

Ördekli Kültür Merkezi önünde tırların uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan derneğin Yetim Birimi Başkanı İdris Şimşek, Suriyeli ailelerin kış mevsiminde ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin etme noktasında çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bu kapsamda topladıkları eğitim materyali, yakacak, un, gıda ürünü ve battaniyeleri 4 tıra yüklediklerini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"4 yıldır Esed zulmü altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimize verdiğimiz desteği ve gönderdiğimiz yardımları aralıksız sürdürüyoruz. 15 gün önce 5 tır yardımı yine hep birlikte bölgeye uğurlamıştık. Elhamdülillah yardımlarımız yerine ulaştırıldı. Şimdi ise 4 tır yardımı yine hep birlikte Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz. Yardım tırlarımızda, çoğunlukla kışın gelmesinden dolayı ağır şartlarda yaşayan ihtiyaç sahipleri için kış yardımları bulunuyor. Bu yıl kış yardımları çerçevesinde 13, genel anlamda ise 149 tıra ulaştık. Zulüm bitene kadar da kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz."

Şimşek, yılbaşına kadar da 6 ila 10 tır yardımı, kırtasiye malzemesi ağırlıklı olarak toplayıp ülkeye göndereceklerini sözlerine ekledi.

Tırlar, dua edilmesinin ardından yola çıkarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor