Gauck'dan, Türk komutana şeref madalyası

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından Kurmay Albay Kerim Acar için layık görülen gümüş şeref madalyası düzenlenen törenle verildi.

GİRİŞ 12.12.2014 00:30 GÜNCELLEME 12.12.2014 00:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar için layık görülen gümüş şeref madalyası düzenlenen törenle verildi.

Alman Patriot Birliği'nin de konuşlu olduğu Gazi Kışlası'nda gerçekleştirilen törende, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Ralf Brauksiepe ile Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Türk ve Alman askerlerini selamladı.

Brauksiepe, burada yaptığı konuşmada, müttefikliğin sadece siyasilerin, parlamenterin, hükümetlerin veya NATO'nun verdiği bir karar olmadığını söyledi. Brauksiepe, müttefikliği her askerin, patriot bataryalarda destek birliğinde ve yorulmadan çalışan Gazi Kışlası'ndaki Türk askerlerinin davranışı, tavırları ile simgeleri olduğunu işaret etti.

Alman Şeref Madalyası'na ilişkin de bilgi veren Brauksiepe, gümüş şeref madalyasının Almanya'nın verebileceği en yüksek takdirlerden birisi olduğunu belirtti.

Brauksiepe, Kurmay Albay Acar'ın tavır ve davranışlarını içlerinde hissettiklerini, şahsi ilgi ve alakasıyla sürekli Alman askerlerinin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirilmesi için çaba gösterdiği için Alman askerleri adına teşekkür ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Dikkat Almanlar yine madalya takmaya başladı.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Birinci dünya savaşında taktıkları madalyalardan kurtulamadık daha.
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    bu işin altında bir alman sahtekarlığı vardır.
    Cevapla
  • karmaşa 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki beş güzide komando birliğinde ve ÖKK da görev yapmış tüm komutanlar, bu madalyanın feriştahını hakediyor. Unutmamak gerekir ki yaşam şartlarımızı iyileştirmek için çalışan esas kahramanlar toprağın altında yatıyor.
    Cevapla
  • fırtına 9 yıl önce Şikayet Et
    senin bilinçaltı ne durumda cengiz efendi?
    Cevapla
  • CENGİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeş senin kahraman dediğin şehitler için bir ara kelle tabiri kullanılmıştı. hani Stokholm Sendromu'ndan kurtulamayan, bilinçaltında wehhabi arap ulusalcılığı taşıyanların ısrarla gidip oy verdiği şahıs..
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler,neden bizim değerlerimiz öğünç kaynağı olduğunda sevinmiyoruz?illa,iç düşmanla mücadele-illa kardeşlik!
    Cevapla
  • eski asker 9 yıl önce Şikayet Et
    teskere almış eski askeri olarak tebrik eder ve ellerinden öperim tüm askerlere evladı gibi yaklaşırdı Allah senden razı olsun komutanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü