Filistinli Advan’ın İsrail askerlerince öldürülmesi

İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında öldürülen Advan’ın cenazesi defnedildi

Filistinli Advan’ın İsrail askerlerince öldürülmesi
Filistinli Advan’ın İsrail askerlerince öldürülmesi
GİRİŞ 16.12.2014 22:21 GÜNCELLEME 16.12.2014 22:21

Kudüs ve Batı Şeria arasındaki Kalendiya mülteci kampında, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada öldürülen Mahmud Advan’ın cenazesi defnedildi.

Kalendiya mülteci kampındaki evine getirilen Advan’ın cenazesi, kamtaki camide kılınan namazın ardından defnedilmek üzere mezarlığa götürüldü.

Cenazeye katılan Filistinliler "Kanımız canımız sana feda olsun ey şehit" şeklinde slogan atarak Advan’ın öldürülmesini protesto etti.

Askeri kontrol noktasında çatışma

Cenazenin ardından Kudüs’ten Ramallah’a geçiş kapısı olan Kalendiya askeri kontrol noktasında toplanan Filistinli bir grup da Advan’ın öldürülmesini protesto etti.

İsrail askerleri, taş atarak protesto eden Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Onlarca Filistinlinin atılan gazdan etkilendiği olay sırasında askerlerin Kalandiya geçiş kapısını trafiğe kapattığı bildirildi.

İsrail askerleri güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria'daki Kalendiya Mülteci Kampı'na ara ara baskınlar düzenleyip gençleri tutukluyor.

İsrail askerlerinin Ramallah'ta bulunan Kalendiya Mülteci Kampı'na bu sabah düzenlediği operasyonda, Mahmud Advan (21) adlı Filistinli vurularak öldürülmüştü. İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada bir başka Filistinli de vurularak yaralanmıştı.

Ramallah Tıp Kompleksi Müdürü Ahmed el-Beytavi, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle baş ve çenesinden vurulan Advan'ın ölü olarak hastaneye getirildiğini açıklamıştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise “İsrail askerlerinin kampa operasyon düzenlediği sırada silahlı ve bombalı saldırıya uğradığı” ileri sürülerek, askerlerin ateşle karşılık vermesi üzerine bir Filistinlinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı