Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon

Operasyonda öldürülen 17 kişi arasında Uzbek komutan İslamuddin'in de bulunduğu bildirildi

Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon
Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon
GİRİŞ 18.12.2014 21:45 GÜNCELLEME 18.12.2014 21:45

Pakistan'ın küzeybatısında Hayber bölgesinde Taliban militanlarına yönelik düzenlenen hava saldırılarında 17 militanın daha öldürüldüğü belirtildi.

Ordu Sözcülüğü yaptığı açıklamada "Bu akşam Hayber bölgesinde Taliban militanların pozisyonlarına düzenlenen hava saldırılarında 17 militan daha öldürüldüğü" kaydedildi.

Öldürülen militanlar arasında önemli isimlerin de bulunduğu, bunlardan birinin "İslamuddin" adlı bir Uzbek komutanın olduğu üne sürüldü.

Pakistan Ordusu 17 Ekim'den bu yana Hayber bölgesinde Taliban militanlarına karşı sürdürdüğü askeri operasyonda yüzlerce militanın öldürüldüğünü açıklamıştı.

Bir Başka Küzey Veziristan bölgesinde Zarbe Azb adlı ile sürdürdüğü operasyonda bin 500 Taliban militanları öldürüldüğü ve 100'den fazla asker kaybı da verdirdiği belirtilmişti.

Hapishaneler kırmızı alarmda

Öte yandan Başbakan Navaz Şerif hükümeti tarafından terör faaliyetleri suçlamaları üzerinde idam cezasına çaptırılan 17 suçlunun cezalarını uygulanması kararından sonra ülkedeki büyük hapishanelerinde güvenlik önlemleri alınarak ordu personelin görevlendirildiği belirtildi.

Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif askeri mahkemelerce ölüm cezasına çarptırılan 6 terör suçlunun idam edilmesini onayladığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklar AA muhabirine yaptığı açıklamada "Taliban militanları tarafından idam cezasına çaptırılan yandaşlarını kurtarmak için hapishanelere saldırılar planladığı konusunda istihbarat ihbarın alındığını" belirttiler. Ülkenin değişik hapishanelerde yarından itibaren idam cezalarının uygulanması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı