Ürdün Başbakanı Nusur, Irak'ta

Irak Başbakanı İbadi: "IŞİD’e karşı mücadele etmek için daha fazla işbirliğine ihtiyaç var”

Ürdün Başbakanı Nusur, Irak'ta
Ürdün Başbakanı Nusur, Irak'ta
GİRİŞ 18.12.2014 21:48 GÜNCELLEME 18.12.2014 21:48

Irak’ı ziyaret eden Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur ile mevkidaşı Haydar el-İbadi arasında gerçekleşen görüşmede ağırlıklı olarak güvenlik konuları ele alındı.

Toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantıda konuşan İbadi, güvenlik ve askeri durum, terör örgütü IŞİD ve teröre karşı mücadele ile iki ülke arasındaki ilişkilerin görüşüldüğünü belirtti.

"IŞİD’e karşı mücadele etmek için daha fazla işbirliğine ihtiyaç var" diyen İbadi, IŞİD’in El-Enbar ilinde yakında yenileceğini söyleyerek, "Bugünkü görüşmede anlaşmaya varılan konuların uygulanması için Irak ile Ürdün arasındaki yolu güvenlik altına alacağız" ifadesini kullandı.

Nusur da ülkesinin İbadi’nin yaptığı derin reformlara destek verdiğine işaret ederek, IŞİD’e karşı mücadelede iki ülke arasında güvenlik ve istihbarat işbirliğinin olduğuna dikkati çekti.

IŞİD’in, verdiği fetva ve kontrolü altında bulundurduğu bölgelerde uyguladığı vahşi metotlarla "İslam’ın imajını bozduğunu" dile getiren Nusur, "IŞİD’e karşı yürüttüğü mücadelede Irak’ın yanında olduğumuz mesajını vermek için geldik" dedi.

Nusur, "Herkese aynı gözle bakan ve mezhepler arasında ayrımcılık yapmayan birleşik Irak’la birlikteyiz. Bu yolda kendisine destekçi olacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün