Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü

TBMM Başkanı Çiçek: - ''Türk milli mefkuresinin zirve isimlerinden büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tutarlı kişiliği ve kültür hazinemize kattığı eserleriyle bir dönemin güneşi olmuştur''

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü
Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü
GİRİŞ 27.12.2014 17:09 GÜNCELLEME 27.12.2014 17:09

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, ''Türk milli mefkuresinin zirve isimlerinden büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tutarlı kişiliği ve kültür hazinemize kattığı eserleriyle bir dönemin güneşi olmuştur'' dedi.

Çiçek, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Cemil Çiçek, Türk milli mefkuresinin zirve isimlerinden büyük şair Ersoy'un tutarlı kişiliği ve kültür hazinesine kattığı eserleriyle bir dönemin güneşi olduğunu ifade etti. Türkçe'nin zenginliğini şiirlerine yansıtan büyük usta Mehmet Akif'in ''Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak'' dizesiyle başlayan İstiklal Marşı ile Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu ölümsüzleştiren unutulmaz değerlerden olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:

''Vatan ve millet aşkıyla tutuşan büyük mütefekkir Mehmet Akif, gösterişten uzak yaşantısı ile de halkımızın gönlünde taht kurmuş arif bir insandır. İnsanımızın en ümitsiz günlerinde Anadolu'yu dolaşarak milli direnişin örgütlenmesine yardımcı olmuş, bağımsızlık meşalesinin sönmemesi için büyük çaba göstermiştir.

Milletimizin esaret zilletine düşmemesi için Ankara'da açılan TBMM'de Burdur milletvekili olarak görev yapan merhum Akif, şairliğinin yanı sıra moral değerlerimizi yaşatmak için yaptığı uyarılar ve bağımsızlık ülküsü ile genç kuşaklarımıza örnek olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u aramızdan ayrılışının 78. yılında minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı