Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2015'in Türkiye'nin yeni anayasasına kavuştuğu, sürdürülen demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu görevlilerinin elde ettikleri toplu sözleşme hakkının siyaset ve grev hakkıyla taçlandırıldığı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı millete ve insanlığa sevgi, barış, sağlık ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:
GİRİŞ 31.12.2014 13:05 GÜNCELLEME 31.12.2014 13:05

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamasında, yeniden büyük Türkiye ve yeni medeniyet inşası için önyargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak, empati ve özeleştiri yaparak, sorunlarının aşılacağını düşündüklerini belirtti.

Sorunların temelini oluşturan konuların 2015'te sorun olmaktan çıkarılmasını temenni ettiklerini kaydeden Gündoğdu, "Bu kapsamda çözüm sürecini ve çözüm iradesini önemsiyor ve destekliyoruz. Bin yıllık birlikte yaşama iradesini ve kardeşliği daha da güçlendirme, demokratik hak ve özgürlükler temelinde terör sorunu, inanç özgürlüğü, eşit yurttaşlık gibi kronik sorunları çözme fırsatı sunan çözüm sürecinin kararlılıkla, ortak akılla ve silahtan arınmış bir zeminde sürdürülmesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa yapım sürecinin uzamasının hem ülke hem de millet açısından ekonomik, siyasi ve toplumsal ağır sonuçları olacağına işaret etti.

İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını dileyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"2015 ülkemizin yeni anayasasına kavuştuğu, sürdürülen demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu görevlilerinin elde ettikleri toplu sözleşme hakkının siyaset ve grev hakkıyla taçlandırıldığı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı milletimize ve insanlığa sevgi, barış, sağlık ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diliyoruz. Ortadoğu'da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini, acı kayıpların, trajedilerin son bulmasını temenni ediyoruz. Başta Filistin, Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimizi 2015'te yalnız bırakmamaya devam etmeliyiz. Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek topyekun İslam dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten, bir an evvel kurtulmasını da diliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı