Yurtta kış

İzmir'in Bergama ilçesinde, kar yağışı nedeniyle dün öğleyin okulların tatil edilmesinin ardından taşımalı sistemle eğitim öğrenim gören bazı öğrenciler, yolların kapalı olması nedeniyle evlerine gidememeleri üzerine öğretmenevinde misafir edildi

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 31.12.2014 15:20 GÜNCELLEME 31.12.2014 15:20

Bergama ilçesinde kar yağışı nedeniyle okulların dün öğleyin tatil edilmesinin ardından taşımalı sistemle eğitim öğrenim gören bazı öğrenciler, yolların kapalı olması nedeniyle evlerine gidemedikleri için öğretmenevinde misafir edilmeye başlandı.

Yukarıada, Topallar ve İkizler mahallelerinden taşımalı sistemle Bergama ilçe merkezine gelerek eğitim öğrenim gören 13 öğrenci, dün öğleyin okulların tatil edilmesinin ardından mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle evlerine dönemedi.

Bunun üzerine Bergama Ticaret, Yusuf Kemalettin Perin Kız Meslek liseleri ile Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan eğitim gören öğrenciler Bergama Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

Geceyi burada geçiren öğrencilerin, evlerine dönebilmek için bekleyişleri sürüyor.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapalı mahalle yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Yollar açılana kadar öğrencileri öğretmenevinde misafir edeceğiz" dedi.

"Evimize gitmek istiyoruz"

Bergama Öğretmenevi'nde zorunlu olarak misafir olan öğrencilerden Hanife Onar, yoğun kar yağışı nedeniyle evlerine gidemediklerini belirterek, "Yolların bir an önce açılmasını ve evlerimize gitmek, yılbaşını evimizde geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cavit Turan da ailesini çok özlediğini ifade ederek, bir an önce ailesine kavuşmak istediğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez