Mahalle sakinlerinin su baskını endişesi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde evlerinin ortasındaki arazide suyun birikmesi sonucu yaklaşık 5 metre derinliğe ulaşan gölet, mahalle sakinlerini endişelendiriyor

Mahalle sakinlerinin su baskını endişesi
Mahalle sakinlerinin su baskını endişesi
GİRİŞ 05.01.2015 13:02 GÜNCELLEME 05.01.2015 13:02

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde evlerinin ortasındaki arazide yağışlarla oluşan gölet, su baskı riski nedeniyle mahalle sakinlerini endişelendiriyor.

Çamlık Mahallesi'nde yağışlar ve kanalizasyon giderlerinin tıkanması sonucu fındıklıkta biriken ve derinliği yaklaşık 5 metreye ulaşan gölet, çevresindeki 15 ev ve arazideki 2 mezar için tehlike oluşturuyor.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Koçal , AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün su seviyesinin yükseldiğini, kar yağışının etkili olmaya başlamasıyla endişelerinin arttığını söyledi.

Yağmur nedeniyle geceleri korkudan uyuyamadıklarını anlatan Koçal, "Suyun evlere ulaşmasına 2-3 metre mesafe kalmasına karşın hiçbir önlem alınmıyor. Bir facia yaşanmadan belediye yetkililerinden önlem almasını istiyoruz. Şu an 15 ev tehdit altında. Ayrıca, çocuklar bu suya düşebilir. O zaman bunun bedelini kim ödeyecek? Arazideki iki mezarın kenarına kadar su geldi. Yağışlar devam ederse mezarlar su altında kalacak" diye konuştu.

Ali Birinci de 4-5 aydır sıkıntı yaşadıklarını, bölgenin ıslahı için yardım beklediklerini dile getirdi.

Su birikintisinin evlere çok yaklaştığına dikkati çeken Birinci, yetkililerin kalıcı çözümler üretemediğini, bundan dolayı sıkıntının sürdüğünü iddia etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!