Zonguldak'taki metan gazı faciasının yıl dönümü

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 7 Ocak 2013'te metan gazı püskürmesi nedeniyle hayatını kaybeden 8 madenci törenle anıldı

Zonguldak'taki metan gazı faciasının yıl dönümü
Zonguldak'taki metan gazı faciasının yıl dönümü
GİRİŞ 07.01.2015 10:11 GÜNCELLEME 07.01.2015 10:11

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 7 Ocak 2013'te metan gazı püskürmesi nedeniyle hayatını kaybeden 8 madenci törenle anıldı.

Özel bir firmanın TTK ocağında yürüttüğü "eksi 630 kat hazırlığı ve eksi 560 galeri sürme" işi sırasında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 8 madenci için müessese müdürlüğünde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Behzat Cinkiliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıl önce TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde hazırlık işi yapıldığı sırada taşeronun çalıştığı galeride gaz degajından (püskürme) dolayı 8 madencinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Maden şehitlerine Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade eden Cinkilıç, "GMİS olarak taşeronun ocaklarda çalışma riskini defalarca anlattık. Madenciler olarak böyle acılarla anılmak istemiyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin eksiksiz yapıldığı bir ortamda kömür üretmek istiyoruz. Geçen yıl Türkiye'de maden sektöründe 81 maden faciası yaşandı, 364 şehidimiz var. Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin" diye konuştu.

Maden işçisi Tuncay Sakallı da kömür ocaklarında benzer kazaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Tedbir alarak kazaların önüne geçilmesini istiyoruz. Biz madenciler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bundan sonra böyle kazalar yaşanmasın" dedi.

Törene, iş kazasında hayatını kaybeden bazı madencilerin yakınlarının yanı sıra GMİS yöneticileri, Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri ve madenciler katıldı.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında, 7 Ocak 2013'te özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında kalan 3 madenciden 2'sinin cesedi 11 Ocak'ta, diğerininki ise 12 Ocak'ta çıkarılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak