Çorlu'nun tarihi belediye binası 15 Ocak'ta açılacak

Ccedil;orlu Belediyesi tarafından restore edilen belediye binasının 15 Ocak'ta törenle açılacağı bildirildi.

Çorlu'nun tarihi belediye binası 15 Ocak'ta açılacak
Çorlu'nun tarihi belediye binası 15 Ocak'ta açılacak
GİRİŞ 10.01.2015 10:24 GÜNCELLEME 10.01.2015 10:24

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restorasyonla baştan aşağı yenilenen, tarihi dokusuyla uyumlu mobilyalarla donatılan, çevre düzenlemesi yapılan ve bahçesi yeşillendirilen belediye binasının, 15 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te düzenlenecek töreninin ardından hizmete sunulacağını söyledi.

Belediye binasının 305 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Baysan, binada başkanlık, toplantı, bekleme ve güvenlik odaları ile 2 ofisin bulunduğunu, alt katta 60 metrekare, üst katta ise 90 metrekare sergi ve etkinlik salonunun olduğunu ifade etti.

Tarihi binada, eski belediye başkanları, 1989 yılı öncesinde Çorlu'yu ziyaret eden devlet adamları ve siyasetçilerin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş'in de fotoğraflarının yer alacağını aktaran Baysan, ''Bir süreden beri tadilat çalışmaları devam eden tarihi belediye binamızda son noktaya gelindi. Tadilat ve onarım çalışmalarının yapıldığı tarihi binamızın içerisine, tarihi dokusuna uygun mobilyalar da yerleştirildi. Ayrıca bu binada, Çorlu'daki kültürel ve sosyal yaşamı yansıtan eski fotoğraflar da yer alacak" diye konuştu.

Ünal Baysan törene vatandaşları da davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez